Remigratie

Wat de Nederlandse overheid tegen Geert Wilders heeft en de reden waarom hij nu al voor de tweede keer terecht staat is zijn opvatting over de vrijheid van godsdienst. De overheid ziet de islam als een godsdienst die de zelfde rechten heeft als alle andere. Wilders ziet de islam meer als een ideologie die geweld propageert en criminaliteit tolereert, voor zover die gericht is tegen niet-moslims.
Persoonlijk denk ik dat Wilders gelijk heeft en onze overheid ongelijk. Ik kan me niet voorstellen dat er een god is die kan goedkeuren wat er uit zijn naam op zoveel verschillende plaatsen op de wereld gedaan wordt door moslims. Het lijkt me beter om zoiets maar geen godsdienst meer te noemen, niet alleen door ons ongelovigen maar ook door degenen die de oude godsdienst van Abraham Isaac en Jacob aanhangen , zoals die door Jezus van Nazareth is gehumaniseerd.
Dat betekent niet dat individuele moslims zonder vorm van proces als geweldplegers en criminelen mogen worden beschouwd. Het betekent wel dat de ideologie die ze aanhangen in Europa verboden kan worden, tezamen met alle uiterlijke kentekenen. Geen mohammedaanse gebedshuizen meer, geen woestijnkleding en vooral geen imams die het kwalijke gedrag van de gelovigen tegenover andersdenkenden aanmoedigen.
De overheid vindt dat de hier verblijvende niet westerse allochtonen zo snel mogelijk moeten integreren. Dat lijkt me een juist standpunt, want meer dan één cultuur in onze beperkte Nederlandse ruimte is vragen om problemen. Maar het is duidelijk dat het gevoerde beleid geen integratie teweeg brengt, maar eerder de verschillen tussen nieuwkomers en autochtonen versterkt. Werkgevers hebben steeds minder neiging om allochtonen in dienst te nemen. De cijfers voor spijbelen van allochtone kinderen groeien, straatschenderijen nemen toe en het aantal uitkeringstrekkers onder de allochtonen gaat alle grenzen te buiten. Als het beleid werkelijk op integratie gericht zou zijn, dan zou al het ongewenst gedrag van de nieuwkomers onmiddellijk moeten worden afgestraft en moest het vooral minder aantrekkelijk worden gemaakt voor mensen uit Arabië en Zwart Afrika om op de bonnefooi naar Nederland en andere Noord Europese landen te komen.
Zo zouden immigranten de eerste twintig jaar van hun verblijf geen recht op uitkeringen, huursubsidie of andere overheidsondersteuning moeten hebben. Er zou een collectief strafrecht moeten komen voor delicten die in groepen worden gepleegd en vooral, we zouden tezamen met onze buurlanden moeten zorgen voor een plek in Afrika waar delinquente allochtonen naar verbannen kunnen worden.
Dat mes zou aan twee kanten snijden. In de eerste plaats hebben we dan een effectieve manier om van buitenlandse delinquenten af te komen, maar voor vooral maakt het vooruitzicht van de verminderde gastvrijheid de kans kleiner dat de stroom van migranten richting Noord Europa in stand blijft.
Aan een centrum Aan de Noord Afrikaanse kust zit nog een ander voordeel. Juist omdat de bewoners daar voor het grootste deel zullen bestaan uit Afrikanen en Arabieren zal zo’n centrum eerder een voorbeeld vormen voor de industrialisatie en commercialisering van Afrikaanse en Arabische economieën dan het Europa waar ze in toenemende mate als vreemdelingen worden beschouwd. Voorwaarde is wel dat vanuit Europa er alles aan gedaan wordt om van industrie en commercie in de enclave een succes te maken.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.