Strafproces Wilders II.

Hendrik Steenhuis, Elianne van Rens en Sijbrand Krans. Zeggen die namen U iets?
Steenhuis was een groot deel van zijn carrière fiscalist op het ministerie van financiën. Elianne van Rens meer een soort persrechter, beter in het naar buiten brengen van de opvattingen van anderen dan in het vormen van een eigen oordeel. Van Sijbrand Krans had nog nooit iemand gehoord. Die drie werden als rechters uitgekozen voor het politieke proces Wilders 2.
De voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak had er beter aan gedaan zijn opvattingen over wat een politicus mag vóór het proces te bespreken met de mensen in de rechtbank Den Haag, die deze rechters hebben aangewezen. Het is duidelijk dat dit proces er nooit had horen te komen en dat het bepaald niet de competentie was van de betrokken rechters die de reden is geweest voor hun aanwijzing in deze zaak.
Wilders had gelijk dat het hier om een politiek proces ging en dat progressief Nederland het nodig vond dat hij veroordeeld werd. Desnoods veroordeeld zonder strafoplegging, als maar vast stond dat niet alle politieke opvattingen in Nederland geoorloofd zijn.
Zo’n veroordeling is dan ook niet zonder gevolgen. Zonder een strafrechtelijke veroordeling zouden reeksen critici in binnen- en buitenland niet zo gemakkelijk durven zeggen dat Wilders dan misschien wel niet helemaal Goebbels of Himmler te vergelijken is, maar dat het toch aardig die richting uitgaat.
Als er iets dom is van ons progressieve establishment dan is het deze kruistocht tegen een rechtse politicus die zich aan alle democratische spelregels houdt. Men beseft in Haagse kringen onvoldoende dat als Wilders van het toneel verdwijnt er een ander in zijn plaats zal komen die met zekerheid minder democratisch zal zijn dan hij.
Er bestaat tegenwoordig bij een groot deel van de Nederlandse en Europese bevolking een afkeer van het progressieve establishment. Die afkeer zoekt een politieke uitweg. In plaats van dankbaar te zijn dat iemand daar democratisch en geweldloos vorm aan geeft, smeken de progressieven als het ware om een rechtse beweging die wel aan het sjablone voldoet van de rechts-radicale nazi. Daarbij zien ze over het hoofd dat de nazi’s helemaal niet rechtsradicaal, maar links radicaal waren. Nationaal socialisten heetten ze niet voor niets. Wijlen Jacques van Doorn heeft aangetoond dat ze zich niet alleen zo noemden maar dat het wel degelijk ook socialisten waren.
Progressieven zijn wat de socialisten van vroeger zich tegenwoordig noemen. Het zijn de progressieven zijn die tegenwoordig het antisemitisme belijden, maar uit een soort restant van schaamtegevoel dat ‘kritiek op Israël’ wensen te noemen. Ze weigeren te erkennen dat hun Palestijnse beschermelingen in het Midden Oosten de jeugd daar opvoeden in het meest rabiate antisemitisme dat maar denkbaar is. In de Palestijnse gebieden worden terreurplegers als helden vereerd. Wie kiest voor de Palestijnen in hun conflict met Israël is wel degelijk een mens van laag allooi.
Het zijn dit soort mensen die niet ophouden te verklaren dat Israël zich niet houdt aan de normen en waarden die in het westen gelden, zonder zich te realiseren dat in het Midden Oosten ander normen gelden en dat wie daar geen rekening mee houdt daar niet lang zal overleven. Wilders heeft bij de verkiezingen in maart minder stemmen gekregen dan eerdere peilingen deden verwachten. Mensen die hem steunen weten dat een regering met hem als premier Van te voren uitgesloten is en da, als ze een rechtse regering willen, ze beter op de VVD kunnen stemmen. Maar dat neemt niet weg dat zijn invloed toe zal nemen zolang de progressieve elite gewone mensen zo tegen de haren in blijft strijken.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in politiek, strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.