De psychopatentest van Peter Middendorp.

Peter Middendorp, Volkskrant correspondent uit Emmen, besprak drie jaar geleden in zijn rubriek een psychopatentest. In dat verband had hij het over VVD’ers.

Die mensen, vindt hij, vertonen psychopathische trekjes. Misschien nog niet genoeg om je ernstig ongerust te maken, maar toch! Vluchtelingen die op zee verdrinken vinden ze vooral zielig voor zich zelf! Rutte veranderde in één nacht in een conservatief door belangrijke zaken als  klimaat en vrijheid aan het eigen belang op te offeren! Die man vertrouwde hij sowieso niet, want dat eeuwige lachje van hem, dat kan niet echt zijn. En minister Schippers tenslotte vloerde hij naar – aanleiding van haar kritiek op hem en andere linkse journalisten – met een duidelijk Drents gezegde: als U niet in Uw broek schijt, excellentie, kan ook niemand zeggen dat het stinkt!

Vervolgens vraag hij zich af of dat wantrouwen tegen linkse politiek en journalistiek nu psychopathisch is. Hij verzint een test. Na een wissel op het spoor liggen op de ene baan vijf mensen vast gebonden en op de andere baan één. De wissel omzetten kan alleen door nog iemand op te offeren.  Linkse mensen twijfelen dan en doen niets, maar psychopaten stellen de wissel zo dat de vijf gered worden ten koste van de twee.

Het plan van Azmani om de grenzen te sluiten  voor asielzoekers is een move van de VVD, die in de problemen is geraakt door de uitslag van de provinciale verkiezingen. Azmani is te vergelijken met de man die opgeofferd wordt om de wissel om te zetten. De VVD is dus geslaagd voor de test. Er zijn vijf dooien gevallen en de geredde man draagt een polo shirt van de VVD.

Ik denk dat ik het zo redelijk heb samengevat en als er onder de lezers iemand is die het me uit kan leggen, dan houd ik mij aanbevolen. Wat ik ervan begrijp is dat Schippers op het goede spoor zit en dat een onderzoek naar de geestelijke gezondheid van journalisten als Middendorp geen overbodige luxe zou zijn.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .