Steenbergen zonder AZC.

Bij Nieuwsuur verscheen twee jaar geleden Jos Wienen, in zijn functie van bestuurder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hij had het over de Brabantse gemeente Steenbergen waar een jaar eerder de bevolking in opstand was gekomen tegen de vestiging van een asielzoekerscentrum. Hij vond dat de bevolking dat ten onrechte had gedaan en dat met name de kleine groep die daarbij geweld had gebruikt het voor de gemeente en voor de asielzoekers had verbruid.

Inwoners van Steenbergen dachten daar anders over, want het AZC was er niet gekomen en dat was precies wat de meerderheid van de bevolking wilde. Niets verbruid dus, maar succes. Dat er geweld gebruikt was, was op zich wel jammer, maar dat de gemeentebestuurders – en niet alleen in Steenbergen – weigerden om naar de bevolking te luisteren, vond men algemeen veel erger.

Ik denk dat dit op een goede weergave is op kleine schaal van een groot probleem. Nederlandse overheden wonen in een ivoren toren. Ze weten precies hoe het allemaal zou moeten maar helaas, de bevolking denkt daar anders over. Bevolking en overheid zijn tegenwoordig two ships that pass in the night. Erg lang duren kan zoiets nooit.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .