Johan en de kenners.

Barend en van Dorp met hun side kick Jan Mulder waren een tijd lang de meest succesvolle presentatoren op de Nederlandse televisie. Ze waren een keer te bewonderen in Zomergasten, een programma dat toen gepresenteerd werd door Adriaan van Dis. Dat was leuk, omdat de te verwachten botsing plaats vond tussen gastheer en gasten over wie de inhoud van de uitzending ging bepalen.
Dat werden Barend en van Dorp, want die hebben dat meer van nature. Van Dis had zich wel behoorlijk voorbereid, maar het ad rem reageren heeft hij wat minder onder de knie. Bovendien bloost hij als er iets misloopt, wat vrouwen vertederend vinden, maar ik niet zo.

Waarom ik wel iets had met Barend en van Dorp en niet zo met van Dis weet ik eigenlijk zelf niet. Het is niet omdat ik het meer met het duo eens zou zijn, want zelf ben ik een stuk minder politiek correct dan zij.
Het is ook niet omdat ze veel verstand van voetbal hebben. Die dochter van Barend weet er volgens mij veel meer van dan haar vader en Van Dorp is wel een liefhebber maar geen kenner, dat is vlug duidelijk. Vaak dacht ik dat het maar goed was dat ze Mulder in de buurt hadden. Zelf leken B&vD. Johan Cruijff steeds op zijn woord te geloven, wat verder eigenlijk niemand doet. Ik weet dat die man een fantastische voetballer was en een succesvolle coach, maar het blijft een nar als hij zijn intuïties in begrijpelijk Nederlands moet vertalen. De door B en v. D. geminachte Van Gaal en ook Co Adriaanse hebben meer kennis van het voetbal vak dan de hele sportjournalistiek van Nederland bij elkaar. Ook meer dan Johan. Want dat Johan beter kon voetballen en goed kon coachen is wel waar, maar je moet dus vooral niet alles geloven wat hij zegt.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.