Hillary, staatsgevaarlijk.

In een groot land als de VS met zijn enorme bureaucratie is het lastig om kwetsbare informatie binnenskamers te houden. Daarom is het zaak dat iedereen zich met grote zorgvuldigheid aan de protocollen houdt betreffende de omgang met informatie. Hoe hoger in rang de functionaris, hoe belangrijker dat wordt. De hoeveelheid potentieel dodelijke informatie waarover een minister van buitenlandse zaken beschikt is erg groot. Als die een loopje neemt met de protocollen geeft hij of zij daarmee aan voor een publieke functie ongeschikt te zijn.
Nu dachten veel mensen al om andere redenen dat Hillary Clinton geen president van de VS zou moeten worden. Het echtpaar Clinton is nooit erg populair geweest bij de top van het Amerikaanse regeringsapparaat. Maar bij deze laatste verkiezingen waar het er om leek te gaan om de minst ongeschikte kandidaat te vinden, was het voor de democraten en voor de VS wel bijzonder ongelukkig dat Hillary de tegenstander bleek te gaan worden van Donald Trump. Tegen iedere andere Democraat zou Trump het hebben afgelegd, maar Hillary was in de ogen van te veel mensen nog net een graadje erger.
Ik denk niet dat we in Nederland voldoende beseffen wat het zegt dat een socialist als Sanders voorverkiezingen wint tegen de gedoodverfde kandidaat van een van de grote partijen. In een land als de VS moet de nood wel heel hoog zijn gestegen als een halve communist als Sanders in welke staat dan ook primaries kan winnen. Maar deze verkiezingen gingen niet tussen kandidaten die men graag wilde. Dit waren verkiezingen tegen Clinton, tegen Trump en tegen de federale regering in Washington, waarvan veel Amerikanen vinden dat die inbreuk maakt op hun vrijheden.
Persoonlijk denk ik dat het aanzien van de VS in de wereld niet gebaat is geweest met de verkiezing van Trump, maar dat een keuze voor Hillary een ramp was geweest voor het land. Misschien dat het beer was geweest dat nog tijdens de campagne een strafzaak was begonnen tegen Hillary Clinton, waarbij aan het publiek duidelijk kon worden gemaakt hoe onverantwoordelijk ze gehandeld heeft door geheime informatie naar een privé e-mail account over te brengen. Nog steeds heeft die affaire minder indruk gemaakt inde wereld dan wenselijk zou zijn geweest.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hillary, staatsgevaarlijk.

  1. Guus Bierman zegt:

    De linkse elite in de US de zogenaamde liberals zijn zo corrupt en hypocritisch als de pest !
    Zie hoe ze proberen Trump onderuit te halen en met de zogenaamde Russische inmenging van de verkiezingen zonder enig bewijs en het gaat maar door al maanden ! . Hillary Clinton had veroordeeld moeten worden en diezelfde James Comy de exFBI director verklaarde zelfs dat ze classified information gelekt had maar hij vervolgde haar niet had Obama hem dat ingefluisterd ? Het was terecht een politiek moeras met die democraten aan het stuur met Obama voorop . . Ga naar Youtube en zie de hearings van het congres commitee die hem overhoorden en verder ook die van Hillary waar ze aantoonbaar loog .En nu liegt hij weer tijdens de hearing maar de mainstream media in de US en ook in Nederland wordt niet het hele verhaal verteld maar via Youtube zie je dat dat hele verhoor over het zogenaamd doofpot gebeuren reg Flyn wat Trump zogenaamd gezegd zou hebben en er blijft niets van over. .Niet mijn mening maar gewoon via Youtube !
    Het verlies van de liberalen kunnen deze mensen inclusief de journalisten van CNN en NBC maar niet accepteren . Leugenaars zijn het en valse informatie blijven ze maar uitkramen !
    Een ding is zeker Trump is daar niet vatbaar voor en gaat ze eigen gang zoals beloofd aan de kiezers en dat hebben veel politici nooit gedaan . Voorbeelden ten over zo ook hier in Nederland !

Reacties zijn gesloten.