Jeruzalem

Het lijkt een goed idee voor westerse landen om Jeruzalem in plaats van Tel Aviv te gaan erkennen als de hoofdstad van Israël. De OIC [1] heeft voor dat geval aangekondigd de diplomatieke banden te gaan verbreken. Ieder land dat Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkent of dat zijn ambassade naar die stad verplaatst, zal als vijand worden beschouwd en met die verbreking worden geconfronteerd. Over de vijand gesproken, de Nederlandse organisatie met de naam OIC heeft in 2014 de volgende verklaring afgegeven op haar site:
Vlot na de massaslachting in Gaza afgelopen zomer nodigde de VU de Israëlische Ambassadeur uit, die daar samen met de decaan en een hoogleraar van de Haifa University kritiekloos hun propagandaverhaaltje konden verspreiden. Meer dan 2100 Palestijnse doden waren er toen gevallen. Het uitnodigen van deze mensen was blijkbaar niet te “lastig, gevoelig of controversieel” volgens het VU bestuur. Zodra wij deze relaties willen aankaarten, worden wij gecensureerd. Wij gaan absoluut niet mee in de argumenten van de VU waarom ons forum werd verboden. Het is censuur pur sang.
Van een massaslachting in Gaza was geen sprake, niet in de eerste, niet in de tweede en ook niet in de derde Gaza oorlog. Het aantal doden dat de soennitische opstandelingen in Syrië op hun geweten hebben is nu al tig keer zo groot als het aantal Arabieren en Israëli’s dat als gevolg van alle oorlogen tussen Israël en de Arabieren om het leven is gekomen. En die oorlogen zijn al gevoerd sinds de veertiger jaren van de vorige eeuw, inclusief dus drie Gaza oorlogen.
Het aantal doden in de laatste ervan valt tegen deze achtergrond helemaal erg mee. Op 4 augustus 2014 waren er volgens een betrouwbaar rapport 1.867 doden aan de Palestijnse kant. 750 à 1000 daarvan waren gewapende strijders, 253 leden van Hamas, 147 van de islamitische Jihad en 603 niet gespecificeerde terroristen. Later zijn er nog een paar honderd doden gevallen, zodat het totaal uitkwam op 2100 Palestijnse doden, dat is minder dan het aantal nieuw geboren Palestijnen dat er tijden de oorlogsweken van 24 juni tot 4 augustus 2014 in Gaza is bijgekomen.
Het geboorte cijfer in de Gazastrook is 3,48% per jaar en het aantal inwoners bedraagt ongeveer 1,7 miljoen. Per jaar is de toename dus 60.000 en per maand is dat 5000, dus ruim twee keer zo veel als het aantal Palestijnse gesneuvelden.
Dat zijn geen cijfers die de woede aan de Arabische kant zullen verminderen, maar er is sowieso geen manier om die te verminderen. Een vreedzame oplossing van het conflict is niet te bereiken en alle pogingen in die richting van Europa en de VS zijn iedere keer opnieuw tevergeefs gebleken.
De enige oplossing is de partijen uit elkaar te halen en het beste zou zijn om alle Palestijnen, ook die van de Westoever, te verhuizen naar Saoedie Arabië, waar ze als Arabieren ook meer thuis horen dan in het Heilige Land, waar ongelovige moslims sowieso niet op hun plaats zijn.

[1] The secretary general of the Organisation of Islamic Cooperation (OIC), Ekmeleddin Ihsanoglu, has indicated that the foreign ministers who represent the organization ’s member states will discuss a recommendation during their meeting in Conakry to sever diplomatic ties with countries that either recognize Jerusalem as Israel’s capital or transfer their embassies there.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Midden Oosten, oorlog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.