Kick Out.

Zwarte Piet bestaat in dit land zo ’n honderd vijftig jaar. In die tijd is hij veranderd van een intimiderende figuur in een vriendelijke hulp van Sinterklaas. Kinderen uit de zeventiger jaren waren dol op Zwarte Piet en dat heeft zeker bijgedragen tot de positieve manier waarop zwarte mensen in eerste instantie in dit land zijn ontvangen en geïntegreerd.

Dat de laatste generatie zwarte nieuwkomers Zwarte Piet zien als een figuur die de discriminatie van gekleurde mensen bevordert, vind ik onbegrijpelijk. En dat er tegen Zwarte Piet gedemonstreerd wordt door mensen, die we hier uit sympathie voor Zwarte Piet hebben toegelaten, helemaal.

Maar PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt het „afschuwelijk hoe met racisme en intimidatie het recht op demonstratie wordt geschonden”. Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz (VVD) had het over „walgelijk gedoe”. CDA-leider Sybrand Buma sprak van „een nieuw dieptepunt in de polarisatie die we de afgelopen jaren hebben zien toenemen”.

De politici doelen daarmee kennelijk op de plaatsen in Nederland waar demonstraties van Kick out Zwarte Piet door boze ouders van kleine kinderen onmogelijk zijn gemaakt. Die ouders hadden in mijn ogen gelijk. Demonstraties, die kinderen in gevaar kunnen brengen, moeten voorkomen worden en het zijn de burgemeesters en politiekorpsen die gefaald hebben in hun plicht om het grote Nederlandse kinderfeest de bescherming te geven, die het tegenwoordig kennelijk nodig heeft.

Nu een deel van de zwarte immigranten kennelijk niet wil integreren, wordt het tijd om ons te beraden hoe we die mensen het land weer uit kunnen krijgen. Dat zullen we moeten doen in samenwerking met andere Noord Europese landen die met hetzelfde probleem zitten.

Daarvoor zullen we om te beginnen het strafrecht aan moeten passen. Dat is nu te veel op individuen gericht om met succes tegen de niet-integreerbare immigranten te worden toegepast. Er moet een gewijzigd strafrecht komen dat wel tegen groepen is in te zetten. Om te voorkomen dat onschuldigen daar slachtoffer van worden zouden we het mogelijk moeten maken dat mensen van Nederlandse afkomst voor hun kennissen en vrienden onder de  immigranten in de bres springen. Als die kennissen een garantie afgeven mogen de immigranten blijven, maar op voorwaarde dat, wanneer er criminaliteit gepleegd wordt door de beschermde immigrant, de boetes en andere straffen zonder pardon op de betrokken Nederlanders worden verhaald.

We zullen er de Duits sprekende landen en de Scandinaviërs van moeten overtuigen dat de tot nu toe gevolgde politiek op den  duur tot een catastrofe gaat leiden. De bevolkingstoename in Afrika en Arabië gaat te snel en veroorzaakt een continue stroom van migranten richting Europa. Zij zal dat blijven doen tenzij we in staat zullen blijken die stroom op de Middellandse Zee tegen te houden  en af te leiden naar een daarvoor in gereedheid gebracht opvang centrum in Afrika zelf. Zo ‘n centrum zou dan tegelijk kunnen dienen als ballingsoord voor de vele delinquente immigranten die nu de Europese gevangenissen bevolken.

Dat zoiets een majeur project zou zijn hoef je niemand uit te leggen. Maar beter een groot project, dat ons tientallen jaren bezig zal houden, dan de struisvogel politiek die nu kenmerkend is voor West-Europa. Daar help je niemand mee.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kick Out.

  1. siemx zegt:

    Helaas keert de politiek zich liever tegen de oorspronkelijke bevolking dan kritiek te uiten tegen immigranten. Behalve de PVV en wellicht FvD komt niemand voor ons op. Nu nog het Pact van Marrakech tekenen en de media zich verplícht om zich positief over migratie en migranten uit te laten. Laat alle hoop maar varen, want Rutte tekent bij het kruisje.

Reacties zijn gesloten.