Wilders en Bolhaar.

Wilders gaf een paar jaar geleden in het openbaar te kennen dat hij er voor ging zorgen dat er minder allochtone nietsnutten in Nederland zouden rond lopen en meer productieve vreemdelingen. De Nederlandse vervolgende instanties lieten toen duizenden voorgedrukte strafaangiften tegen hem  klaar leggen op de politiebureaus. Via de media werd iedereen, die daar behoefte aan had, opgeroepen om aangifte te komen doen. Meer dan zesduizend mensen maakten daar gebruik van, waaronder een aantal burgemeesters die zich progressief wensten te tonen, zoals de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls.
Om duidelijk te maken wat voor vlees we in de kuip hebben met Bruls citeer ik uit een mededelingen blad van linkse jongeren uit de regio Arnhem Nijmegen; zij kondigden in 2012 een interview met hem aan in een Nijmeegs café.
“Bruls is een opmerkelijke keuze voor Nijmegen, dat normaliter een burgemeester van progressieve huize heeft, daar het CDA ten tijde van zijn benoeming maar drie zetels in de Nijmeegse gemeenteraad had. Hubert Bruls (1966), geboren en getogen in Limburg, ging in Nijmegen politicologie studeren en was de afgelopen jaren actief als burgemeester van Venlo. Nu hij burgemeester van Nijmegen is, is het hoog tijd om eens kennis te maken met de nieuwe burgervader. Wat zijn zijn plannen voor Nijmegen? wat gaat hij anders doen dan Thom de Graaf? Zijn band met Nijmegen, zijn werk in Venlo en hoe ziet hij het takenpakket van de burgemeester?
Uiteraard proberen we ook zijn mening te horen over de gekozen burgemeester en de problemen rondom de benoeming van een burgemeester te Nijmegen.”
Een nogal saai en veel te respectvol verhaal voor linkse jongeren, die hun zin niet hadden gekregen bij de benoeming. Toch werd snel duidelijk dat Bruls zo snel mogelijk de kleur van zijn omgeving wilde aannemen en niets beters wist te doen dan omringd door ambtenaren en gemeenteraadsleden pontificaal naar het politie bureau te wandelen om daar strafaangifte te doen tegen Wilders: hij liet weten zich namens zijn burgers beledigd te voelen!
Linkser kon het niet, moet hij gedacht hebben en van de andere kant hun je er ook geen kwaad mee. De PVV is in Nijmegen niet vertegenwoordigd en zou in zo’n studentenstad sowieso niet gemakkelijk belangrijk worden. De meeste studenten stammen uit de elite en zijn geen kinderen van het soort gewone mensen, waar Wilders het van moet hebben.
Bruls kon dus zijn Limburgse gang gaan en openlijk duidelijk maken waarom hij het zo schandelijk vindt wat gewone mensen willen. Terwijl hij zelf zo duidelijk zichtbaar uit het gewone volk stamt doet hij krampachtig zijn best om bij de elite te horen en vooral om door Herman Bolhaar over zijn bol geaaid te worden..

Overigens blijf ik van mening dat we misschien wel de Brulsen van deze wereld kunnen negeren maar niet de Bolharen. Diens besluit om Wilders voor de tweede keer te gaan vervolgen was omineus. We leven niet meer in een rechtsstaat als een opvatting, die progressief Nederland graag strafbaar zou willen zien, maar dat niet is, twee keer kan worden vervolgd. Als het dan ook nog een politicus betreft die van zijn kiezers mandaat heeft gekregen om die opvatting te verkondigen, dan was dat voldoende om de regering op te roepen om Bolhaar te ontslaan. Voor zover ik heb kunnen zien heeft niemand daartoe opgeroepen en in elk geval is het niet gebeurd. Ontslag wegens schending van de vrijheid van meningsuiting en schending van de trias politica. Dat zou voldoende moeten zijn om de ambtenaren van het Openbaar Ministerie bij de les te krijgen. Ze denken daar zeker dat ze onschendbaar zijn, maar dat is niet zo.

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .