Immigratie beleid.

Hongarije weigert immigranten op te nemen en heeft zich daarmee de woede van Brussel op de hals gehaald. Ik zou willen dat Nederland en de andere Noor Europese landen dezelfde politieke lijn gevolgd hadden

Begrijpt U eigenlijk waarom we in Europa ooit begonnen zijn met op grote schaal immigranten toe te laten en bovendien dan nog immigranten uit achtergebleven gebieden zoals Arabië en Afrika? Europa is veel dichter bevolkt dan Afrika of Saoedie Arabië en een positieve bijdrage aan onze economie en onze cultuur leveren de immigranten niet.

Duitsland zit nog steeds met de naweeën van de tweede wereldoorlog. Daar meent de elite nog altijd dat alles wat ook maar in de verte lijkt op minder ethisch gedrag vermeden moet worden. En het toegang weigeren aan immigranten uit arme landen lijkt op onethisch gedrag, denken Merkel c.s..

Ik meen dat ze dat verkeerd ziet en dat ze haar eigen land en haar buren heeft opgezadeld met een probleem dat de  komende decennia alleen maar groter kan worden. We hadden er veel beter aan gedaan om effectieve hulp naar Afrika te brengen en aan Arabieren gewoon te toegang te weigeren.

Onze eigen overheid heeft een soortgelijk beleid gevoerd als de Duitse, maar dat kon misschien ook moeilijk anders. Duitsland is nu eenmaal de leidende natie in dit deel van de wereld en in allerlei opzichten zijn Nederland en Duitsland als een gemeenschap te beschouwen.

Dus op eigen houtje een ander immigratie beleid voeren dan Duitsland was lastig geweest, maar per saldo misschien toch wel beter. Nederland was met zijn autochtone dertien miljoen mensen al overbevolkt en vier miljoen mensen extra is echt veel te veel. Nu ze er eenmaal zijn wordt het lastig om ze weer kwijt te raken. Zeker als onze buurlanden daar anders over denken dan wij.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, europa, Midden Oosten. Bookmark de permalink .