Rohingya’s

De Rohingya rebellen zijn van oorsprong afkomstig uit het islamitische Bangla Desh en verblijven nu illegaal in Myanmar (Birma). Sinds de Rohingya’s uit protest tegen hun rechteloosheid in Birma politieposten hebben aangevallen maakt dat land het ergste conflict door sinds jaren. Wat we nu in Birma zien gebeuren is een herhaling van wat er in de vorige eeuw na de dekolonisatie in India is gebeurd. Toen is Pakistan ontstaan en later Bangladesh, omdat de daar levende moslims zich niet konden schikken in een hindoestaans of boeddhistisch bewind.
Zijn moslims dan nergens welkom? Zo kun je het geloof ik inderdaad wel stellen. Individueel zijn het net zulke mensen als alle anderen, maar groepsgewijs zijn ze eigenlijk niet te hebben. Kashmir, een Indiase deelstaat die grenst aan Pakistan is islamitisch en ook daar is het altijd bonje.
Het hele Midden Oosten is islamitisch en er is altijd wel ergens oorlog. De Tetsjenen uit de Kaukasus wonen in een Russische republiek maar zijn moslims en opstandig. Op de Filippijnen zijn Mindanao en de Sulu eilanden islamitisch en ze hebben er net een opstand van opeen paar decennia achter de rug.
Je kunt wel zeggen dat islam en geweld over de hele wereld hand in hand gaan. Heb je ongelukkigerwijze moslims in je land en sta je toe dat ze zich als groep bij je vestigen dan vraag je om problemen.
Dat is wat er op het ogenblik in Europa gebeurt en wat onze media zoveel mogelijk onbesproken willen laten.
Zo nu en dan loopt het uit de klauwen zodat het niet meer in de doofpot kan worden gehouden. Dat zie je nu in Myanmar gebeuren, maar tegelijk ook in Zweden en niet zo lang geleden nog in Frankrijk en in België.
In Nederland is het relatief rustig. Er is hier wel verhoogde criminaliteit en straatschenderij, maar van etnische conflicten, zoals in de buurlanden is bij ons eigenlijk nog geen sprake. Alleen, je kun er zeker van zijn dat die er wel gaan komen als we geen duidelijker beleid gaan voeren op dit punt. Een beleid dat islamitische groepsvorming binnen onze grenzen onmogelijk zal maken en de integratie van de hier levende moslims tot stand zal brengen.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in geloof, geweld, Verre Oosten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Rohingya’s

 1. Pingback: Rohingya’s | E.J. Bron

 2. VarAway zegt:

  Dank voor uw stukkie Mr.TK,
  Misschien nog even uitleggen aan de lezertjes over het Oost Pakistan gebeuren en het
  afslachten aldaar der Hindoe bewoners.
  Pakistan: Failed Nation,
  Bangladesh: Failed Nation.
  Hetzelfde verhaal over Thailand, het zuidelijke stukje.
  Moslim infiltraties, slachtpartijen.
  U haalde Mindanao al aan.
  Het eens zo vredige Zwitserland der Orient ( of Levant ) Libanon.
  Totale puinhoop nu de meerderheid moslims zijn.

 3. koddebeier zegt:

  In Nederland is het relatief rustig ???? Of zit hier de deksel steviger op de doofpot ????

 4. wauso zegt:

  Dit is de algehele tendens door het gehele land heen. Ze kotsen op het moslim krapuul !

 5. Ik geloof dat ik niet zo van moslims hou !!! Net als de normale rest van Nederland !

 6. Cynicus zegt:

  Die Rohinya’s zijn probleemmakers en de Birmezen willen ze graag kwijt en dan kijken ze niet of er goede Rohinya’s tussen zitten. Zo zijn er ook problemen in Mandanao (Filipijns eiland) met moslims. Moslims willen graag de baas spelen en daar hebben die landen geen zin in.

 7. de sluwe vos zegt:

  Ze komen uit Bangladesh. Waarom zijn ze daar vertrokken? Waarom gaan ze niet naar hun geloofsgenoten in een ander islamitisch land? Nu komen ze ongenood in Myanmar, beginnen daar zoals ze dat altijd en overal steeds al hebben gedaan, eisen stellen en de inlandse bevolking (kafirs) intimideren. Bovendien eisen ze een deel van het grondgebied om een eigen islamitische staat te stichten. Daar zijn ze gelukkig niet zo soft als hier voor die arme sukkelaars. En de media hier kiest zoals altijd de zijde van de moslims door de zaak wel heel eenzijdig te brengen en de Boeddhistische bevolking af te schilderen als wreed en racistisch.

 8. ieznogoedh zegt:

  Deze week op Duitse tv een documentaire over de zielige mislims in Myanmar.
  Die Birmezen zijn slim en als ze nog slimmer worden gooien ze al die mislims het land uit, gewoon terug naar Bangla Desh.
  Overal waar mislims binnekomen geeft het gedonder en de geschiedenis laat zien dat ze uiteindelijk de macht overnemen en normaal leven onmogelijk maken.

 9. Henk zegt:

  The islam is like a poison snake .
  Any idiot who think you can hold this animal in your home
  because he looks so nice .
  Must deal one day with the poison from it .

 10. Pingback: Jihad praktiserende Rohingya-moslims verblijven illegaal in Myanmar – Zeepertje.com – Facts Fun & News on ISLAM, "The religion of peace"

 11. 1492 had een reden. Het bracht Spanje enkele eeuwen voorspoed: Lees ook De valse romantiek van Al-Andalus http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=41&t=381&p=3641#p3657

 12. scherpschutter1943 zegt:

  Een moslim is geen mens zoals alle anderen. Een moslim is een islamsoldaat, vanaf de geboorte. Kijk naar Sarajevo. Moslims gingen hun christenburen te lijf en vermoorden ze. Ze haden onder Tito jaren vreedzaam naast en met elkaar geleefd. In Scbrenica vielen de moslims, de serven aan. Toen die terug vochten verscholen de mpslims zich achter de vn.troepen. Nederlanders dus. De resultaten zijn bekend. Mladicz is volkomen ten onrechte veroordeeld door het internationaal gerechtshof. Mladicz was een beroepsmilitair die deed wat hij moest doen. Het is een groot onrecht dat hem nu is aangedaan.

Reacties zijn gesloten.