Vissen aan de Prinsengracht.

Ik zag bij het nieuws een aankondiging van een uitzending die, geloof ik, wit is beter heette, of zoiets. Die ging over gekleurde mensen die grote bedragen spendeerden aan zalfjes voor het lichter maken van hun huid.
Ik vroeg mij af of onze overheid dat zomaar hoort te accepteren en of hier geen sprake is van een vorm van discriminatie. Niet zo zeer van de kant van Zembla, of hoe het programma ook heette dat het uitzond, maar van de mensen die de zalfjes verkopen en gebruiken.
Impliciet geef je er toch mee aan dat wit superieur is en waarom zou je dat in vredesnaam nu doen? Ik kan me nog wel voorstellen dat je geen Antilliaan wil zijn of Marokkaan omdat je dan zo snel voor een crimineel wordt aangezien, maar wat is er tegen op een bruine huid als je een fatsoenlijk gezicht hebt? Wij gingen vroeger in de zomer weken op het strand liggen om bruin te worden en dan ben je bruin van nature en dan wil je wit. Dat is toch gek?
Over bruin en crimineel gesproken, de politie werd onder vuur genomen omdat ze eerder een herkenbare Marokkaan of een Surinamer aanhouden dan een autochtone Amsterdammer uit Zuid. Dat zou discriminatie zijn, die voorkeur van de politie, werd er gezegd. Ook onzin natuurlijk. Je probeert als politieman zo efficiënt mogelijk te werken. Dat houdt in dat als je iemand aanhoudt, je de kans zo groot mogelijk probeert te maken dat je beet hebt. Bij Antillianen en Marokkanen maak je een grotere kans, kijk het maar na. Om dezelfde reden zie je meer mensen vissen aan het Amsterdam Rijnkanaal dan aan de Prinsengracht.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in discriminatie en bureaucratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s