De wattage van stofzuigers.

De eigenschap die alle politici tot op zekere hoogte hebben, om zich aan te passen aan hun omgeving, heeft Frans Timmermans in een verhoogde graad. Hij heeft al eens een tijdje in Brussel gezeten en ook als woordvoerder in de Kamer heeft hij zich altijd resoluut achter de federalisering gesteld, zoals die in Brussel wordt verkondigd en daar voor Brusselaars als een verplicht geloof geldt. Als minister in Rutte II stond hij achter de opvatting, die nu in Nederland dominant is, dat de samenwerking tussen de  lidstaten van de EU door de organen van de Unie gefaciliteerd dient te worden in plaats van verordonneerd.

Een mooi voorbeeld van hoe gemakkelijk men in Brussel in de fout kan schieten is het verbod dat daar is afgekondigd op stofzuigers boven een zeker wattage. Vooral in Engeland waar de combinatie van vaste vloerbedekking en harige huisdieren sterke stofzuigers nodig maakt, is men van deze bemoeizucht niet gediend en zal het zeker een negatieve invloed hebben bij het referendum, dat men daar over Brussel houden gaat.

Als Timmermans nu maar niet weer als een kameleon van kleur verandert kan hij misschien de Commissie en het Europese Parlement in een fraaie speech in zes talen ervan overtuigen dat het binnen de Unie houden van Engeland belangrijker is dan de wattage van zijn stofzuigers.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .