Piet in Dokkum.

In de NRC van 20 november 2017 stond een fout stuk. Het ging over het recht op vrije betoging, dat geclaimd werd door een groep zwarten uit de randstad. Ze hadden bezwaar tegen Zwarte Piet en waren op weg naar Dokkum, waar dat jaar de officiële Sinterklaas intocht was, met de bedoeling die te verstoren.

Boze burgers uit Dokkum, die hoorden dat de bussen eraan kwamen, huurden zelf een bus en brachten daarmee de karavaan uit Amsterdam tot stilstand. Even leek het daarbij uit de hand te lopen, maar de politie greep in en zorgde dat de Amsterdammers rechtsomkeer maakten. Die protesteerden en beriepen zich op het recht van vrije meningsuiting en demonstratie. De burgemeester van Dokkum en de politie  vonden de veiligheid van de kinderen  en hun recht op een ongestoord Sinterklaas feest zwaarder wegen en trokken zich van de protesten niets aan.

Einde verhaal. Waarom daar zoveel ophef over gemaakt werd is mij een raadsel. Natuurlijk beschermt de burgemeester de openbare orde, dat is haar plicht. En wie meent dat er een legitiem belang in kan zijn gelegen om kinderfeesten te verstoren uit ideologische overwegingen, is naar mijn smaak van Lotje getikt.

Het wordt tijd dat we in samenwerking met de buurlanden een centrum in Afrika gaan oprichten waar dit soort idioten naar toe kan worden gestuurd, in geval van openbare geweldpleging en bedreiging. Niemand heeft ze ooit gevraagd hierheen te komen en als achtereenvolgende regeringen van de laatste decennia het niet nodig vonden om aan die immigratie een halt toe te roepen, dan was dat hun fout. De Nederlandse bevolking heeft er nooit om gevraagd. Het is niet voor niets dat alle politieke partijen, die dit mogelijk gemaakt hebben gekrompen zijn tot kleine partijtjes, waarvan de invloed intussen te negeren valt. In politiek Nederland kennen we op het ogenblik eigenlijk alleen nog Mark Rutte en die schijnt van plan te zijn om de pijp aan Maarten te geven en naar Brussel te vertrekken. Dan hebben we alleen nog Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, die eraan lijken te komen. Voorlopig is het nog niet meer dan een eendagsvlieg, maar we wachten af.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .