moslim haat.

Wat de redenen zijn waarom de moslim wereld het westen haat is op het eerste gezicht niet duidelijk. Als U gaat zoeken op het internet komt U daar van alles tegen.‘Het westen steunt dictatoren in het Midden Oosten’, bijvoorbeeld.                                                              Dat is een onzinnig uitspraak. Het westen doet zaken met het Midden Oosten en daar zijn dictatoren de baas. Niet om dat de Amerikanen die daar neergezet hebben, maar omdat de bevolking niet democratisch is en toch geregeerd moet worden.                                      ‘Het westen keurt anti-moslim propaganda goed’. Dat is geen propaganda, dat is een feitelijke beschrijving  van wat er in moslim landen gebeurt. We kunnen het niet beter maken dan het is.                                                                                                                                  ‘Het westen controleert de natuurlijke hulpbronnen van de Arabische landen’. Zonder het westen zouden dat helemaal geen hulpbronnen zijn. Wij hebben uitgevonden wat je met olie kunt. Dank zij de olie aankopen van het westen komt er geld in het Midden Oosten, maar het is treurig wat ze ermee uitrichten.                                                                   ‘We steunen de joden tegen de Palestijnen’. Natuurlijk doen we dat. We steunen ook de Kopten tegen de soennieten en de Koerden tegen Erdogan. Het westen helpt mensen die vervolgd worden waar het kan.                                                                                                     ‘We brengen mensen willekeurig om het leven met drones’. Dat is juist niet willekeurig, als  zal er wel eens een fout mee worden gemaakt. Drone aanvallen zijn gericht en het aantal onschuldige slachtoffers is veel kleiner dan bij andere vormen van retributie.‘Het westen heeft Irak vernietigd in twee oorlogen’. Irak is er nog steeds maar Saddam Hoessein is opgehangen en good riddance of bad rubbish, zou je zeggen. Iran en de eigen Koerdische bevolking van Irak hebben van Saddam meer te lijden gehad dan de Palestijnen van Israël.                                                                                                                             ‘Amerika onderhoudt bases in het Midden Oosten’. Die zijn onder Obama nu juist flink in aantal verminderd, maar dat dit de sympathie voor Amerika zou hebben verhoogd, daarvan is niets gebleken.

‘Het westen heeft een hekel aan moslims’. Daar zit wel wat in, maar hoe komt dat? Engeland en Frankrijk hebben een eeuw lang veel gedaan voor de Arabische wereld. Ze hebben er beschaving en welvaart gebracht, maar dat werd afgedaan als kolonialisme. Een wat merkwaardige reactie, want het westerse bestuur was heel wat beter dan de tirannie waarvoor het in de plaats kwam. Een aantal andere landen waar de westerse beschaving werd geïntroduceerd zijn daar achteraf dankbaar voor gebleven, maar dat zijn ook precies de landen die voor die beschaving ontvankelijk bleken. De landen die in de oude tirannie zijn teruggevallen wijten dat aan het westen in plaats van aan zich zelf.

‘Het westen wil het Midden Oosten veroveren’. Dat wil het westen helemaal niet. De joden hebben het land teruggepakt dat de Arabieren op ze hadden veroverd in de tijd van de kaliefs, maar verder  wil het westen niets in het Midden Oosten.

Israël gaat nu honderd jaar gebukt onder de agressie van de Arabieren. Het tolereert de aanwezigheid van zijn vijanden in Gaza en op de West Bank, terwijl ze die broeinesten van terreur zonder al te veel moeite zou kunnen opruimen. Als er jaren lang raket aanvallen vanuit Gaza plaats vinden dan reageert Israël met een erg terughoudende tegenactie, waarbij wel duizend Palestijnen omkomen omdat ze in Gaza alleen schuilkelders bouwen voor Hamas, maar niet de honderd duizenden, die zouden sneuvelen als zo’n actie, omgekeerd, door Arabieren zou worden uitgevoerd.

De enige echte reden waarom de moslim wereld zo gebeten is op de westerse wereld, waaronder Israël,  is omdat het westen het goed doet en zij slecht. Dat vinden ze vernederend en dat is het ook.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .