Het progressieve geloof en zijn uitwassen.

Wat moet je met rechters die onrecht spreken uit naam van het progressief geloof dat ze aanhangen? Ik doel nu op de rechters in de Dokkumer zaak, waar niet de Amsterdamse vandalen veroordeeld werden, die de Sinterklaas intocht kwamen versjteren, maar de mensen die, toen de politie niet ingreep, zelf maar verantwoordelijkheid namen voor de bescherming van hun kinderen.

Van zulke rechters zou je af moeten kunnen vind ik. Ze zijn benoemd in de tijd dat de progressieve gekte de overhand had in ons land en nu die collectieve hysterie weer achter de rug lijkt te zijn, wordt het tijd om de Nederlandse rechtspraak van dit soort mensen te bevrijden.

Natuurlijk worden rechters voor het leven benoemd, althans benoemd met de boodschap dat ze mogen blijven zitten tot ze zeventig jaar zijn, maar hier moeten we, meen ik, een uitzondering maken. We hebben de samenleving weer wat op orde, ons bedrijfsleven functioneert weer naar tevredenheid en met de overheid lijkt het ook wat beter te gaan. Het wordt nu tijd dat ook de uitwassen in ons rechtsstelsel worden opgeruimd, die in de afgelopen  progressieve decennia zijn ontstaan.

We hebben vrijheid van geloof in Nederland en daar hoort misschien het progressieve geloof ook toe. Maar net zo min als we Peruvianen hier toestaan om mensenoffers te brengen zouden we progressieve rechters hun gang moeten laten gaan met de toepassing van het quasi recht van gisteren. De progressieve periode is Godzijdank voorbij en het recht kan weer worden toegepast alsof die er nooit geweest was.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .