De overbevolking van Europa.

Wilders en zijn volgelingen willen miljoenen moslim immigranten en hun nakomelingen Europa uit zien te krijgen. Hoe ze dat precies voor elkaar willen boksen is me niet  helemaal duidelijk. De landen van herkomst willen ze niet terug en een andere plek om ze heen te brengen is zo een twee drie niet te vinden. Laten we er eens over nadenken.

Nederland kan op zijn eentje niet van een paar honderd duizend moslims af zonder hulp van de buren. Krijg je die niet, dan stroomt morgen weer binnen wat we gisteren hebben buiten gezet. Je moet er niet aan denken dat een en ander met grof geweld gepaard zou gaan. Dan is het einde erger dan het begin. Heeft geweld eenmaal ingang gevonden in een samenleving dan krijg je het er niet zo gemakkelijk weer uit.

Het enige wat we eigenlijk kunnen doen is het aantrekkelijk proberen te maken voor de immigranten om weer te vertrekken en onaantrekkelijk om hier te blijven. Maar ook daar hebben we begrip en steun van de buurlanden voor nodig. Nederland is zo van zijn buren en vooral van Duitsland afhankelijk, dat een eigen beleid op dit punt niet kan worden doorgevoerd.

Je zou kunnen denken aan het afschaffen van uitkeringen aan iedereen die hier nooit gewerkt heeft en die geen drie generaties voorouders heeft gehad in Nederland of een andere Europese lidstaat.

Je zou vooral moeten denken aan het opzetten van een opvang voor uit te zetten personen in een nu nog onbewoond gebied, bijvoorbeeld het grensgebied tussen Marokko en Mauritanië. Die zelfde opvang kan dan worden gebruikt voor toekomstige immigranten uit Afrika en Arabië. Het effect van  beide maatregelen zou zijn dat de stroom afneemt en bovendien zou het nieuwe centrum de verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen voor de ontwikkeling van Afrika aan deze zijde  van de evenaar.

Ik heb geprobeerd om uit te rekenen wat de kosten zouden zijn van een dergelijk mega project en dat valt niets mee. Die kosten liggen in de orde van grootte van een wereldoorlog, vooral als we proberen de verhuizing van de moslims in pais en vree te laten verlopen.

Toch lijkt me dat de enige manier waarop het kan gebeuren. Wordt het gewelddadig of laten we het op een andere manier uit de hand lopen, dan zijn de resultaten even slecht als wanneer we met de armen over elkaar gaan zitten en niets doen.

Het is dus zaak het erg goed voor te bereiden en de instemming voor het project te krijgen van de grote meerderheid van de eigen burgers en die van de buurlanden. Even belangrijk is dat het project aantrekkelijk wordt voor de doelgroep en dat de medewerking uit hun midden vrijwillig en tot op zekere hoogte enthousiast zal zijn.

Zijn de immigranten hier eenmaal weg, dan zal de bevolking in ons land vermoedelijk afnemen, tot er nog zo ’n vijf of zes miljoen over zijn en dat is een aantal waar we op den duur mee leven kunnen. Doen onze buurlanden hetzelfde, dan wordt Europa weer goed bewoonbaar en kunnen we onze inspanningen in de toekomst richten op het bewoonbaar houden van de rest van de wereld. Een aangenaam vooruitzicht.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op De overbevolking van Europa.

  1. siemx zegt:

    Heer Kasdorp, ik vrees dat dit wensdenken is…. Moslims krijg je nooit meer weg.

Reacties zijn gesloten.