Minder, minder.

Ik schijn iets te missen wat alle andere Nederlanders voor vanzelfsprekend houden. Frank Kalshoven schreef een jaar of wat geleden in de Volkskrant over het ‘uiteraard ook door hem verafschuwde minder, minder, minder Marokkanen’.

Wat is zo verschrikkelijk aan dat ‘minder Marokkanen’ dat duizenden Nederlanders en hier wonende vreemdelingen aangifte tegen Wilders hebben gedaan, op door onze overheid ter beschikking gestelde voorgedrukte formulieren, met steun en onder aanmoediging van een flink aantal Nederlandse burgemeesters en andere hotemetoten?

Ik zou het ook niet aardig hebben gevonden als ik Marokkaan was en het was beslist ook niet aardig bedoeld van Wilders, maar is dat nu een oproep tot haat, geweld en discriminatie in de zin waarin de wetgever dat bedoelde, toen als gevolg van het dreigende nazigevaar in de dertiger jaren de artt. 137c e.v. in de wet kwamen? Het is hooguit onverdraagzaamheid en dat kan voor een redelijke rechter toch nooit een reden zijn om iemand te veroordelen, zou je zeggen. Onverdraagzame mensen zijn minder aardig dan verdraagzame, maar daarom horen ze nog niet in het strafbankje!

Waar blijft de vrijheid van meningsuiting als je niet meer mag zeggen wat je bezwaren zijn tegen een immigratiebeleid van de achtereenvolgende Nederlandse regeringen die ons land in een paar decennia tijd anderhalf miljoen niet westerse allochtonen heeft opgeleverd, van wie de meerderheid moslims?

Er zijn hier veel meer Marokkaanse dan Turkse of andere allochtone wijken, dus richten zich de bezwaren van de Wilders aanhang vooral tegen de Marokkanen. Niet tegen geïntegreerde Marokkaanse individuen, die deel uitmaken van de Nederlandse samenleving. Die hebben wel last van dit soort uitspraken, want ze voelen het terecht als een collectieve diskwalificatie, maar daar moeten ze hun minder geïntegreerde landgenoten op aankijken en niet Wilders. Het zijn de Marokkanen, Algerijnen en Pakistanen, die de bron vormen van alle onheil dat zo dramatisch tot uiting is gekomen bij Charlie Hebdo in Parijs, maar dat overal in Europa dreigt.

Aboutaleb heeft gelijk dat het verweer tegen dat onheil uit de hoek van de Marokkanen zelf moet komen. In plaats van van leer te trekken tegen Wilders, kunnen moslims beter hun eigen fundamentalisten aanpakken die aan hun integratie in de Europese landen in de weg staan.

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .