Klassieke muziek.

Als er vroeger klassieke muziek klonk in ons huis was dat voor mijn kinderen een teken dat hun vader thuis was. Ik ben dol op die muziek en zette die vroeger altijd aan als ik thuis kwam. Mijn vrouw vond dat best, gelukkig, maar van mijn kinderen hoefde het niet zo. Die waren veel meer op moderne muziek. Maar goed, ze hadden  hun eigen kamers en konden zich daar terug trekken als ze dat wilden.

Binnen de klassieke muziek had ik voorkeuren en die heb ik eigenlijk nog steeds. Bach, dan een tijdje niets, dan Mozart en Haydn en weer een tijd niets. Bij de meeste andere klassieke componisten gaat het me vooral om de uitvoering, om het orkest vaak of de dirigent. Nu ik ouder word gaat mijn voorkeur meer richting kamermuziek. Strijkkwartetten en trio’s vooral.

Maar nu ik alleen woon kan ook stilte me  goed bevallen. Dan concentreer ik me op mijn werk, wat tegenwoordig in de meeste gevallen het schrijven van stukjes is. Geen radio, geen t.v. , geen stemmen van andere mensen, alleen het zachte geluid van het tikken en verder stilte. Dat heeft zeker ook wel wat.

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .