De zigzag carrière van Wouter Bos.

Wouter Bos nam na drie jaar afscheid van KPMG en werd voorzitter van de Raad van Bestuur van de VU. Zijn periode bij KPMG had niet lang geduurd. Bos wilde uit het openbare leven weg omdat hij meer tijd voor zijn gezin wilde hebben. Maar wie in de tegenwoordige tijd de baas wil worden van de VU moet zijn gezin er op voorbereiden dat hij niet veel thuis zal zijn en een rustig leven wordt het ook niet.

Ik weet niet wat een bestuursvoorzitter van de VU verdient. Vroeger was zoiets een erebaan en verdiende je er niets mee, maar tegenwoordig kost het te veel tijd om het er zo maar even naast te doen. Hoe hoog dat salaris ook is, het zou me verbazen als het meer zou zijn dan een compagnon van KPMG verdient, dus ik denk niet dat Bos het voor het geld deed.

Maar dat er iemand met gezag aan het hoofd kwam van die slangenkuil daar, dat werd tijd. Ik denk dat de artsen, het verplegend personeel en uiteindelijk ook de patiënten blij waren dat iemand met zijn capaciteiten zich bereid toonde om die klus te gaan klaren. Maar zoals U weet heeft die blijdschap niet lang geduurd. Vijf jaar in totaal, toen was hij ook daar weer weg. Een bekwame man die Bos, maar wel onrustig.

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .