Integratie zoals Erdogan dat ziet.

Wij willen de nieuwe Nederlanders en Vlamingen vernederlandsen ongeacht hun ras, geslacht, seksuele geaardheid, politieke overtuiging[1] godsdienst of levensovertuiging, hun burgerlijke staat, leeftijd, of nationaliteit.

Zo staat dat in de grondwet en in een aantal verdragen die wij getekend hebben en nu komt Erdogan ons vertellen dat dit juist discriminatie is als het om Turken gaat.

Om hopeloos van te worden denk je dan. Waar het om gaat is, kort samengevat, om het failliet van het progressieve denken. De eerste grote tegenvaller was de oorlog die president Bush voerde uit naam van de democratie en het humanisme om Irak te verlossen van Saddam Hoessein en om in dat land de democratie te vestigen. Niets van terecht gekomen. In plaats van de soenniet  Hoessein kregen ze een sjiiet van wie ik de naam intussen weer vergeten ben en die was eigenlijk geen haar beter.

De Irakezen wilden geen democratie en ook geen humanisme. Hetzelfde geldt voor de Syriërs en de andere Arabieren. Als ze soenniet zijn willen ze de moslimbroederschap of Isis. Als ze sjiiet zijn willen ze Hezbollah en dat is allemaal van hetzelfde laken een pak.

Erdogan is soenniet en sympathiseert met Isis. Dat wij de jonge Turkse Nederlanders lastig vallen die Isis willen gaan helpen, dat vindt hij discriminatie. Marokkanen kan hem minder schelen. Daar gaat hij niet over en bovendien Marokkanen zijn in zijn ogen qua ras, geslacht, seksuele geaardheid, politieke overtuiging levensovertuiging en nationaliteit ook minder dan mensen van Turkse afkomst.

Ik denk dat we er beter aan doen onze contacten met Turkije en met mensen die er hetzelfde over denken als de Turken  tot een minimum te beperken, ze niet in de EU te halen en liefst ook het NATO verdrag aan ze op te zeggen.

Als Erdogan er dan reden in ziet om de emigratie uit zijn land naar Europa te stoppen, dan denk ik dat we daar maar mee moeten leren leven. Dat lukt ons best.

 

[1] Behalve als die overtuiging  PVV of N-VA zou zijn.

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .