Hoe immigratie te stoppen.

Australië heeft soortgelijke  immigratieproblemen als wij hier in Europa. Het heeft een paar jaar geleden een eerder besluit teruggedraaid en stuurt illegalen nu naar detentiecentra in de buurt van Australisch Nieuw Guinea, in plaats ze in Australië zelf te laten wachten op een beslissing. De Papoea’s zijn er niet blij mee, evenmin als de illegalen. Maar de regering van Australië ziet intussen in dat, hoe gemakkelijker je het de illegalen maakt, hoe meer er richting Australië komen. Ik zou ook niet tussen de Papoea’s willen worden gezet en blijf daarom voorlopig maar gewoon waar ik thuis hoor, hier in Nederland

De zaak is dat illegale immigratie moet worden ontmoedigd en dat daarom op hulp, van welk aard dan ook, aan illegalen een sanctie hoort te staan. Ik denk bij die sancties in de eerste plaats aan al die pastoors en andere CDA’ers die illegalen in kerken onderbrengen en dan druk uitoefenen op de gelovigen om tot een politiek besluit te komen over een generaal pardon. Dat zijn het soort maatregelen die de illegalen hoop geven en dus naar Nederland lokken.

Het weren van illegalen is het soort probleem, vind ik, waarvoor we in Europa moeten samenwerken. Dit in tegenstelling tot mensen die menen dat we juist uit de Unie zouden moeten stappen om het probleem bij de wortel aan te kunnen pakken. Het zijn namelijk niet alleen de illegalen. Het is net zo goed de eindeloze stroom herenigde familieleden en immigranten uit de Arabische verdragslanden, Turkije, Suriname en de Antillen. Nederland heeft intussen twee miljoen Arabische en Afrikaanse vreemdelingen opgenomen en maar een deel ervan is officieel illegaal. Wets- en verdragswijzigingen om ook de rest van de instroom te kunnen stoppen is dus dringend nodig. Om die reden willen de SP, de PVV en ook een flink deel van Nederland dat niet op deze partijen stemt van een aantal Europese belemmeringen af.

Mijn mening is dat het middel om uit de Unie stappen erger is dan de kwaal. Worden we het met onze buren niet eens over het probleem en de manier om het op te lossen, dan worden we een soort vesting Holland, waar het erg ongemakkelijk leven wordt.

Dat naast illegale ook veel legale immigratie wettelijk onmogelijk moet worden gemaakt, dat staat wel vast. Familiehereniging, bijvoorbeeld, zou in het land van herkomst moeten plaats vinden en niet langer hier.

Zoals Australië zijn illegalen naar Papoea Nieuw Guinea stuurt moeten wij onze illegalen naar Noord Scandinavië kunnen sturen of in overleg met de koning van Marokko naar een plek ergens in de Sahara. Daar kunnen ze dan kiezen tussen terug naar het land van herkomst of wachten tot over hun zaak zal zijn beslist. Dan groeien hun kinderen intussen niet op als Nederlanders. En omwonenden, die er last van zouden kunnen hebben, zijn er dan gewoon niet.

Als het land van herkomst ze niet terug wil hebben dan moeten we samen met de andere EU landen zoeken naar een aanvaardbaar alternatief ergens anders op de wereld. Hoe dan ook, immigratie naar Europa uit derde wereldlanden is een groeiend probleem en er kan alleen wat aan worden gedaan door het sterk te ontmoedigen op Europees niveau.

 

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .