Extremistische onzin.

Rechts-extremistische groepen beleven in Nederland een opleving, zegt de AIVD. Het zou waar kunnen zijn, maar het is volkomen oninteressant. Rechts extremisme bestaat in Nederland vooral bij de gratie van links extremistische media die het een belangrijk onderwerp blijken te vinden. Maar 99% van de Nederlanders heeft nog nooit een rechts extremist gezien en weet eenvoudig niet wat ermee bedoeld wordt.

Het nieuwe rechts-extremisme, zegt de AIVD, is anti-islamitisch, Het vormt een bedreiging voor de rechtsorde, omdat het diep ingrijpende veranderingen in de samenleving nastreeft of ondersteunt. Een soortgelijke beweging in Duitsland zou op grote schaal geweld gebruiken. Deze week nog is een terreur cel in Chemnitz opgerold. Duitse media berichtten als volgt:

Sechs Männer – alle sind Deutsche – im Alter zwischen 20 und 30 Jahren wurden nach Durchsuchungen in Sachsen und Bayern festgenommen.

Het schijnt dat er 15 personen van een rechtse cel deel hadden uitgemaakt waaruit de zes kwamen, maar het lawaai eromheen suggereerde eerder  15000.

Het echte gevaar is volgens de NRC dat gezeten middengroepen sluipenderwijs delen van de extremistische agenda overnemen, Cas Mudde waarschuwt hiertegen en die is expert op het gebied van het rechts extremisme, En hoe besluit de NRC? ‘Laat de publicatie van de AIVD daarom ook een aansporing zijn voor de middenpartijen om de democratische hygiëne rond de eigen standpunten te bewaken’. Wat een onzin nu toch!

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .