Immigratie struisvogels.

Het valt op hoe praktisch iedereen, die over de immigratie van moslims in Europa discussieert, maar twee alternatieven ziet: of ze integreren of ze worden teruggestuurd naar het land van herkomst. Dat terugsturen wordt vervolgens van de hand gewezen, omdat de landen van herkomst daar niet aan mee gaan werken en vervolgens gaat men over tot de orde van de dag.

Toch is dit het grootste probleem dat we hier in Europa hebben en een dat zich zelf niet op gaat lossen. Integendeel het wordt alleen maar groter.

Persoonlijk zie ik het als een zwaarder probleem dan de militaire dreiging van Rusland en bovendien als een probleem dat voor alle Europese landen geldt. Dat het dus erg kostbaar wordt om het op te lossen hoort ons niet af te schrikken. Het verwijderen van moslims uit Europa mag evenveel kosten als een wereldoorlog. Het is een probleem van een  vergelijkbare orde van grootte.

Wat we moeten doen is een opvangcentrum creëren in Afrika, waar de vluchtelingen en asielzoekers naar toe kunnen worden gebracht en waar we ook de hier wonende  moslim immigranten naar toe kunnen brengen als ze niet blijken te integreren. De immigratie zijn gang laten gaan of vergeefs blijven proberen de immigranten rechtsomkeer te laten maken, gaat niet werken. Als we niets doen stevenen we op een burgeroorlog af en lang voor die tijd wordt het hier buitengewoon onaangenaam om te wonen.

Remigratie, maar dan heel globaal.  Niet terug naar de landen waar ze vandaan komen, maar naar een door Europa te bekostigen nieuwe migranten regio in Afrika zelf. Dat is wel onvoorstelbaar duur, maar het is een betere oplossing dan de instroom zijn gang te laten gaan en af te wachten tot de burgeroorlog begint.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .