De Olympische Spelen in Londen.

De internationale pers viel over Romney heen, de Amerikaanse presidentskandidaat. Hij had in Londen gezegd dat ze problemen gingen krijgen met de organisatie en daarin bleek hij groot gelijk te hebben. Hij had bovendien recht van spreken, want hij heeft zelf ooit een prima organisatie afgeleverd voor de spelen van 2002.

Er is weinig over geschreven maar je kon het aan allerlei dingen merken dat de organisatie niet deugde en dat men beter een andere stad had kunnen kiezen dan Londen. Je kon het bijvoorbeeld zien aan de lege stadions bij veel onderdelen. Maar dat de burgemeester van Londen en de premier van Engeland zich zo onhebbelijk gedroegen tegenover Romney  werd in de pers kritiekloos geaccepteerd.

Romney was in alle opzichten een uitstekende man en het jammer dat hij geen president van Amerika is geworden. Hij had het zeker beter gedaan dan Obama

In Israël heeft hij als eerste belangrijke Amerikaan Jeruzalem de hoofdstad genoemd. Het verschil in welvaart tussen de Joodse en de Arabische gemeenschap weet hij aan het cultuurverschil. Volkomen correct allebei. Jeruzalem is de hoofdstad en Tel Aviv is alleen regeringszetel. Bij de VN geeft men er de voorkeur aan om Tel Aviv de hoofdstad van Israël te noemen, maar daar gaat de VN niet over. We plegen het aan de landen zelf over te laten welke stad op hun territoir ze als hoofdstad beschouwen. Dat Israël een productieve cultuur heeft en de Arabische landen niet is zo duidelijk dat men dat zelfs in de Arabische landen wel wil toegeven. En waar zou het anders aan kunnen liggen dan aan de cultuur? Maar bij progressieve kranten als de NY Times en de Volkskrant ziet men dat anders.

Tenslotte was een van zijn mensen in Polen boos geworden op de meegereisde pers en had op ze zitten schelden, omdat ze zich zo onaangenaam uitlieten over zijn baas. Dat had hij misschien beter niet kunnen doen, maar dat kon Romney weer niet helpen.

Romney had op alle punten gelijk en de journalisten zaten  fout. Maar quis custodiet ipsos custodes?

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .