What about Trump?

Als ik zou moeten kiezen tussen Trump en Obama, dan koos ik, denk ik, voor Trump. Obama is een veel beschaafder iemand, die je als persoon liever over de vloer zou hebben dan Trump. Maar een president hoeft niet in de eerste plaats aardig te zijn of salonfähig, als hij maar effectief is en het landsbelang voor ogen houdt. Als je kijkt hoe met het land gaat onder Trump en je vergelijkt dat met hoe het onder Obama ging, dan gaat het tegenwoordig toch beter. En voor de rest van de wereld, met name ook voor het Midden en Verre Oosten, geldt hetzelfde.

In de VS vinden ze Trump’s belangrijkste verdienste dat de oude kliek in Washington, die sinds mensenheugenis het land regeert, eindelijk eens opzij wordt gezet, zodat de gewone mensen ook eens aan het woord kunnen komen.

Prototype van zo ’n Washington figuur, die altijd alles beter weet, is Bob Woodward, die met zijn nieuwe boek Trump en het Witte Huis onder vuur neemt.

Woodward en Bernstein hebben een generatie geleden Richard Nixon uit het Witte Huis verdreven en gelden sindsdien als de verdedigers van het progressieve, moderne Amerika. Maar de gewone mensen in de VS hebben meer met Donald Trump. Geen erg beschaafde man misschien, maar wel iemand die opkomt voor de belangen van de eenvoudige Amerikanen. Dat maakt hem hier minder populair, maar ik geloof niet dat hem dat veel kan schelen.

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .