Isis.

Wat mij verbaast is dat het nieuwe islamitische kalifaat in Syrië en Irak zo serieus wordt genomen in het westen. Ik las in een Israëlische publicatie dat ook Spanje op het Isis verlanglijstje stond en dat men zich daar toen zorgen aan het maken was. Het lijkt me ondenkbaar dat Isis een bedreiging vormt voor welk westers land dan ook, behalve dan als leerschool voor terroristen.

Op zich is het natuurlijk juist dat de moordpartijen van Isis  hier in het westen worden betreurd en dat we de slachtoffers ginds met voedsel droppings helpen. Het was nogal dom van de Amerikanen om moderne wapens in handen te geven van een ongetraind en ongemotiveerd Irakees leger, dat zich die wapens praktisch zonder weerstand te bieden uit handen heeft laten nemen. Zo iets schept verplichtingen tegenover de mensen die daar nu de gevolgen van ondervinden.

Maar voor Europa is het veel belangrijker om de Isis aanhang hier te bestrijden, dan zich rechtstreeks met  burgeroorlogen in het Midden Oosten te gaan bemoeien. Zware wapens leveren aan de Koerden zou voldoende moeten zijn om aan Isis vrij snel een einde te maken. Ik denk niet dat de Turken erg enthousiast zouden zijn voor een dergelijke oplossing van het Isis probleem, maar dat hebben ze dan aan zich zelf te wijten.

Erdogan heeft Turkije op het verkeerde pad gebracht en zonder de hulp van de Turken aan de islamisten zouden we hier in Europa geen last hebben van moslim jongeren die in het Midden Oosten worden opgeleid tot moordenaars.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .