Anti-moslisme.

Als je onder Nederlanders met een linkse handicap een enquête zou houden of Wilders moet worden gezien als een rechtse politicus, een fascistische politicus, een slecht mens of een crimineel en er zou maar een antwoord mogelijk zijn, dan werd het crimineel.
Zou je er een tweede vraag aan toevoegen, bijvoorbeeld of het juist is dat hij op kosten van de belastingbetaler wordt bewaakt, dan werd het antwoord nee, laat hij dat maar zelf betalen. Of: nee, bewaking van zo iemand is in strijd met de goede zeden.

De bezwaren tegen Wilders van GroenLinks, de PvdA, D’66 en de SP zijn niet van politieke, maar van morele aard. Met zijn opvattingen zijn ze het niet alleen oneens, ze vinden ze abject en gevaarlijk. Eigenlijk horen ook de mensen die het met hem eens zijn in het gevang thuis, vinden ze.

Neem de linkse site http://www.doorbraak.eu/pvv-verkiezingsprogramma-racistischer-dan-hitlers-nsdap-jaren-twintig/ :

De auteur Storm zegt daar het volgende:
‘Geert Wilders heeft zijn PVV een programma van elf punten geschonken. Een blik op dat programma maakt duidelijk dat het hier een nazi-tekst betreft, een tekst die past bij de nazi-club die de PVV is[1]. Sterker: een kleine vergelijking met partijprogramma’s van de NSDAP uit de jaren twintig en dertig laat zien dat de PVV die oude nazipartij op sommige punten inmiddels zo ongeveer rechts heeft ingehaald. Waar de NSDAP van Hitler in programmateksten slechts weinig naar joden verwijst, daar is het anti-moslimisme van het PVV-programma verwoord in punt één[1] dat meteen ook het uitvoerigste punt is’.

‘Anti-moslimisme is voor Wilders en zijn PVV ongeveer wat antisemitisme was voor Hitler en zijn NSDAP: hét thema, dé opgestookte haat tegen een bevolkingsgroep die niet alleen als minderwaardig, maar vooral als zeer bedreigend wordt neergezet’. ‘De PVV gaat in haar haatpropaganda opmerkelijk veel openlijker te werk nog dan de nazi’s voordat ze de macht hadden veroverd’. ‘Wilders is niet ‘erger’ dan Hitler, niet haatdragender – al is het omgekeerde ook nauwelijks hard te maken’. ‘Dat is een kwestie van weerspreken van giftige geluiden; het is tegelijk een kwestie van blokkeren van giftige activiteiten. Geen duimbreed ruimte gunnen aan het PVV-fascisme. En nu aan de slag’. Was getekend: Peter Storm.

Wat moet je nu met zoiets? Wilders is tegen de massale aanwezigheid van moslims in dit land, omdat de criminaliteitscijfers vooral onder Marokkanen de spuigaten uitlopen. Bij Turkse Nederlanders is dat percentage wat lager maar nog steeds aanzienlijk hoger dan onder autochtone Nederlanders. Tik op Uw internet browser in de woorden overval en juwelier en U krijgt een eindeloze lijst en vrijwel altijd zijn de overvallers moslim of Antilliaan. Bij die rij berichten zitten nogal wat doublures, maar het is ook maar zelden dat het bericht gaat over de eerste overval. Meestal is het zo iemand al een keer of vier eerder overkomen en soms loopt het in de dubbele cijfers. En niemand doet eigenlijk meer aangifte van gewone winkeldiefstallen en van tasjes die geroofd worden. De politie doet er niets mee en wat een rechter oplegt, in de minder dan twee procent van de gevallen die daadwerkelijk voorkomen, is als regel een taakstraf, die vaak niet wordt uitgevoerd.

Hoe weet je dat, dat het Marokkanen zijn, Antillianen of Turken bij die zestig bladzijden juwelenroof, vraagt U zich misschien af? Dat is simpel. Als het geen allochtoon is, dan staat er altijd wel zoiets bij als ‘de dader was een ongeschoren blanke man’. Als het wel een Marokkaan is staat er niets. Behalve natuurlijk als er foto’s of filmpjes zijn, dan gaat het altijd zichtbaar om mensen van Noord Afrikaanse afkomst of om zwarte mensen.
Dat er om die reden tegen Marokkanen en zwarte mensen wordt gediscrimineerd en in  mindere mate ook tegen Turken, dat is waar en voor het niet criminele gedeelte van die bevolkingsgroepen is dat naar. Maar wantrouwen tegenover moslims als groep wordt onvermijdelijk als het percentage criminelen zo groot is. Vergeleken met autochtone Nederlanders is de kans dat volwassen Marokkanen van de tweede generatie van wie beide ouders in het buitenland geboren zijn, verdacht worden van vernieling en verstoring van de openbare orde acht keer zo groot. Voor bedreiging is dat elf keer, voor een vermogensdelict vijftien keer en voor diefstal met geweld vierendertig keer. De kans dat volwassen Antillianen van de eerste generatie verdacht worden van een zedendelict is zeven keer zo groot als bij een autochtoon, voor een wapendelict is dat veertien keer en voor diefstal met geweld is dat tweeëntwintig keer.
Met jongeren is het erger. De kans dat 12 tot 17 jarige Marokkanen en Antillianen van de tweede generatie van wie beide ouders niet in Nederland geboren zijn, verdacht worden van diefstal met geweld is zesentwintig respectievelijk drieëntwintig keer zo groot als bij autochtonen, en de kans dat eerste generatie Marokkaanse en Antilliaanse jongeren verdacht worden van diefstal met geweld is respectievelijk eenendertig en tweeëndertig keer zo groot.
Dat zijn cijfers waar je niet omheen kunt en Wilders daar een verwijt van maken is nogal stupide. Het eerste punt van zijn verkiezingsprogramma, waar de voornaamste kritiek op was, vindt U  in de bijlage. Die had inderdaad wel wat doordachter kunnen worden geformuleerd, maar het vertegenwoordigt de opinie van veel gewone Nederlanders en Wilders besteedt aan die opinie terecht veel aandacht.

 

Bijlage:

  1. Nederland de-islamiseren – Nul asielzoekers erbij en geen immigranten meer uit islamitische landen: grenzen dicht – Intrekken alle al verleende verblijfsvergunningen asiel voor bepaalde tijd, AZC ’s dicht – Islamitische hoofddoekjes niet in publieke functies – Verbod op overige islamitische uitingen die in strijd zijn met de openbare orde – Preventief opsluiten radicale moslims – Criminelen met een dubbele nationaliteit denaturaliseren en uitzetten – Syriëgangers niet meer terug laten keren naar Nederland – Alle moskeeën en islamitische scholen dicht, verbod Koran

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .