Afkomst van Trump.

Friedrich Drumpf kwam uit Kallstadt, een plaatsje in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, iets te noorden van Bad Durkheim. Het telt ongeveer 1.200 inwoners.
Drumpf is er in 1869 geboren. Toen hij zestien was, emigreerde hij naar de VS. Daar was hij eerst werkzaam als kapper in New York. Zes jaar later trok hij naar het westen en zocht er onder de naam Frederick Trump zijn geluk in Seattle, State Washington. Hij opende daar een café aan de rand van de stad en leerde om te gaan met duistere figuren als pandjesbazen, opium handelaren en bordeel exploitanten. In het spoor van de gold rush trok hij in 1898 verder naar Skagway aan de Klondike rivier, waar hij de goudzoekers van warme maaltijden en ontspanning voorzag, het soort onderneming waar in die dagen geld mee te verdienen bleek.
Twee maanden later opende hij in Bennett Town bij Lake Bennett een restaurant annex hoerentent[1] De jaren erna verdiende hij erg veel geld in deze gespecialiseerde soort horeca. Op tijd, nog net voor het einde van de gold rush, liquideerde hij zijn bezit in Alaska en ging terug naar Duitsland, waar hij trouwde met een meisje uit Kallstad , Elisabeth Christ.
Met haar keerde hij terug naar de VS en vestigde zich in New York. In 1905 kregen ze een zoon, Fred Trump jr. Die was commercieel begaafd en met het geld van zijn vader verdiende hij na diens overlijden miljoenen met de aan- en verkoop van grond en gebouwen en met de bouw en verhuur van woonkazernes in New York. In 1946 werd zijn zoon Donald Trump geboren, die in het voetspoor trad van zijn vader en op zijn beurt veel geld verdiend heeft in het onroerend goed. Tot zijn New Yorkse portefeuille horen een flink aantal wolkenkrabbers, hotels, casino’s, golfbanen, restaurants en deelnamen in soortgelijke projecten. Zijn vermogen wordt op ongeveer vier miljard dollar geschat. De schandalen die hem zijn leven lang omringd hebben doen weinig afbreek aan zijn populariteit. ‘The Donald’ is een van de meest schilderachtige figuren in de Amerikaanse demi monde. Of dat een goede kwalificatie is voor een president van de VS blijft natuurlijk de vraag. Persoonlijk denk ik van niet.

[1] een van de mooiste plekken van Alaska, zie https://www.google.nl/search?q=Bennett+Town+Alaska&espv=2&biw=1442&bih=792&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiUpJnky53LAhWCAxoKHX-FAAoQsAQILQ

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .