E. J. Bron en de Palestijnen.

Een nichtje van me is getrouwd met een Palestijn, d.w.z., iemand die met zijn Palestijnse ouders naar Europa is verhuisd toen hij nog een kleuter was. Aardige vent en ook die ouders, beslist prettige mensen en christenen bovendien.
Maar je moet de Palestijnen in Gaza of op de West Bank niet beoordelen aan de hand van je kennis van individuele Palestijnen. In het vroegere Britse mandaat gebied gaat het niet om individuele Palestijnen maar om een moslim cultuur. Wie voor die cultuur bewust kiest is per definitie een antisemiet in de zin waarin de nazi’s voor en in de tweede wereldoorlog antisemieten waren.

In het Midden Oosten kun je als Europeaan eigenlijk alleen maar voor Israël kiezen. De moslim wereld is daar een bron van geweld en ellende.
Dat neemt niet weg dat je best individuele moslims een handje zult helpen waar die dat nodig hebben. Maar houd daarbij goed in de gaten dat hulp van overheden aan Hamas of aan het regime op de West Bank in slechte handen terecht komt. Die hulp ondersteunt de Arabieren in hun pogingen om Israël te vernietigen.
Houd er ook rekening mee dat er ongeveer anderhalf miljard moslims op de wereld zijn en maar 15 miljoen joden. Dat scheelt een factor honderd. Dat betekent dat als u dodencijfers leest als gevolg van beschietingen en bombardementen van Hamas en de reactie daarop van Israël, U de Israëlische doden en gewonden zwaarder moet tellen als U ze vergelijkt met de slachtoffers aan Arabische kant.
Maar, zult U zeggen, niet alle moslims zijn toch uit op de vernietiging van Israël. Dan heeft U gelijk, maar het gaat niet om individuele moslims maar om de moslim samenleving, die haar uiterste best doet om tegenover de westerse samenleving overeind te blijven. Die ziet Israël als de westerse voorpost op haar stoep. De moslimbevolking wereldwijd haat Israël. Daar doet dat handvol geïntegreerde moslims in het westen niets aan af.

Op het internet kunt U een reeks vertalingen uit de wereldpers aantreffen van E.J. Bron over dit onderwerp. Ik citeer er een:

‘Een groep Arabische staten heeft tijdens een bijeenkomst van de VN-mensenrechtenraad in Genève vraagtekens geplaatst bij Israëls recht om zich tegen Hamas te verdedigen. De vertegenwoordiger van Pakistan verklaarde dat het “moreel afschuwelijk” en “juridisch incorrect” is om Israëls militaire actie in de Gazastrook zelfverdediging te noemen. De Verenigde Arabische Emiraten zeiden dat Israël als bezettingsmacht helemaal het recht niet heeft op zelfverdediging.

Ongeveer 30 landen bekritiseerden tijdens de bijeenkomst de Israëlische militaire actie in de Gazastrook. Venezuela beschuldigde Israël van oorlogsmisdaden en genocide acties tegen de Palestijnen. Ierland beschuldigde zowel Israël als Hamas ervan om op onacceptabele wijze tegen burgers te zijn opgetreden. Pakistan stelde een “brute militaire agressie” van Israël aan de kaak. China maakte duidelijk de Palestijnse inspanningen te ondersteunen om erkend te worden als volwaardig lid van de Verenigde Naties.
Israël en meerdere westerse landen houden de mensenrechtencommissie van de VN voor ongeloofwaardig en schijnheilig. In de commissie zouden die landen zitten, die zelf het meest de mensenrechten zouden schenden. Gedelegeerden van landen die behoren tot de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC), en die een derde deel van de zetels in de raad hebben, verhinderen regelmatig discussies over schendingen van de mensenrechten in hun landen. Daarbij beroepen ze zich erop dat het rechtssysteem van de sharia bestanddeel is van hun religie en dat het daarmee boven iedere kritiek verheven zou zijn. Op aandringen van de islamitische leden houdt de mensenrechtenraad zich iedere vergadering bezig met het Midden-Oostenconflict. De veroordeling van Palestijnse schendingen van de mensenrechten wordt regelmatig van de hand gewezen.’
Tot zover het citaat.

 

U hoeft het met Bron niet eens te zijn om zijn geschriften te lezen. Ook voor wie anders denkt over het Midden-Oosten conflict heeft belang bij zoveel mogelijk feitelijke informatie en die geeft hij.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .