Onbegrijpelijke krantenartikelen.

Wat is remote 3-D printen ter beperking van de CO2 uitstoot in de transportsector?

Ik heb geen idee en ik denk de krant die het zinnetje produceerde ook niet. Kranten en andere media zijn er om het publiek voor te lichten en om te beginnen zouden ze dan zelf moeten begrijpen wat iets betekent voor ze het opschrijven. Je kunt het als journalist, als je het niet weet, aan een Kamerlid vragen. Iemand die de CO 2 uitstoot in zijn portefeuille heeft. Die vraagt het dan wel weer aan de minister, als hij het zelf niet weet en die weer aan zijn ambtenaren. Soms betekent zo’n nieuwe uitdrukking alleen iets in het ambtelijke jargon maar soms ook is het technische term die glashelder is voor wie er dagelijks mee te maken heeft. Maar ik heb moeite me voor te stellen hoe remote 3D printen de CO2 uitstoot substantieel kan beperken en dan meer in het bijzonder in de transportsector.
Ik begrijp trouwens ook niet waarom het begrip duurzaamheid opeens vernauwd lijkt te worden tot beperking van de uitstoot van CO2. Er zijn ergere vervuilers dan CO2. Misschien hangt het samen met de prioriteit die de laatste tijd lijkt te worden gegeven aan het tegengaan van de klimaatverandering. Voor Nederland lijkt die klimaatverandering helemaal zo slecht niet uit te pakken, terwijl wij, vooral in Zuid Holland, nogal wat industrie hebben die een gevaar vormt voor de volksgezondheid en waar de overheid best eens wat meer aandacht aan zou kunnen besteden.
Het hoort volgens mij tot die onderwerpen die de meeste mensen erg interesseren omdat zij last hebben van milieuvervuiling, maar dat het iets is dat onze politici en bestuurders wat minder aangaat omdat ze als regel ver genoeg bij de vervuiling vandaan wonen.
De meest relevante oorzaak van de opwarming van de aarde is de wereld overbevolking. Dat is met afstand het meest urgente probleem van deze tijd en het wordt doodgezwegen. Ik zou niet weten wanneer ik voor het laatst iets gelezen heb in een van onze media over een plan om de wereldbevolking op tijd terug te schroeven naar twee miljard, wat ongeveer het maximum schijnt te zijn dat de wereld kan verdragen. Ik begrijp wel dat het humanisme en de idee dat we te veel mensen hebben  op de wereld met elkaar op gespannen voet staan, maar feiten zijn feiten en struisvogel politiek gaat niet helpen.

 

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .