Criminele presidenten.

Als Hillary Clinton in november 2016 was gekozen, zou dat niet de eerste keer zijn geweest dat de VS een criminele president had gekregen. Haar man Bill Clinton was een eerdere en president Nixon nog een andere. Verder zijn er eerdere presidenten geweest die contacten met de onderwereld hadden en tegen wie verdenkingen bestonden. Van Lyndon Johnson is nooit bekend geworden hoe hij aan het grote vermogen is gekomen, dat hij bij zijn overlijden naliet, terwijl hij in zijn leven nooit een ander beroep heeft gehad dan onderwijzer en politicus. Dat zijn  geen van beide banen waar je op een eerlijke manier veel geld mee kunt verdienen. Ook over Franklin D. Roosevelt gingen geruchten en John F. Kennedy deelde een maîtresse met Giancana, een Chicago mobster, te weten Marilyn Monroe. Kennedy dankte, zoals bekend, zijn verkiezing aan de stemmen uit Chicago.

Hillary zou wel de eerste vrouwelijke criminele president zijn geweest als ze gekozen was en niet alleen vanwege haar geknoei met officiële documenten als minister van buitenlandse zaken. Haar rol in het Whitewater schandaal was dubieus. De zelfmoord van “Vince” Foster, Jr., haar onkreukbare mentor in Little Rock en een latere White house counsel, wees sterk in de richting van crimineel gedrag van of Hillary of haar man of wellicht van allebei.

Hoe dan ook, de VS gaan een onrustige tijd tegemoet, waarbij de presidentsverkiezingen niet meer beslist gaan worden door de kwaliteiten van de twee kandidaten maar door de afkeer die mensen hebben van de tegenkandidaat. Hillary was de kandidaat van het establishment, dat alles uit de kast gehaald heeft, fair en unfair, om haar tot kandidaat van de democraten benoemd te krijgen. Donald Trump was de kandidaat van degenen die zich tegen het establishment keren en tegen de voorkeursbehandeling die minderheden en illegalen in hun ogen krijgen in Washington.

Wie uiteindelijk president ging worden deed er misschien wel minder toe dan de vraag hoe beschadigd de US of A uit deze verkiezingen ging komen en dat terwijl er geen land in de wereld is dat over zoveel onkreukbaar talent beschikt als juist de VS.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .