Bashen

Lamyae Aharouay schreefeen column over moslim bashing. Daarin zei ze ondermeer:

‘Als er een groep is waarover de afgelopen jaren zo’n beetje alles is gezegd en geschreven tot het meest vernederende en kwetsende aan toe, dan is dat wel de niet-westerse Nederlander’.

Behalve dat dit slecht Nederlands is, is het ook niet waar.

Natuurlijk vind je onder de dertien of veertien miljoen autochtone Nederlanders mensen die hun gevoelens niet onder stoelen of banken steken. Maar dat dit ‘kwetsen en vernederen’ voor de meeste Nederlanders of zelfs maar voor een fors percentage zou gelden, dat is niet zo. Tenminste, ik lees en hoor zulke kwetsende opmerkingen vrijwel nooit.

Maar ik vind wel dat onze Nederlandse en Europese overheden er geen goed aan gedaan hebben door zoveel niet-westerse allochtonen hier toe te laten. Maar wat ik zelf schrijf en wat ik dagelijks lees gaat nooit verder dan op een redelijk beleefde manier blijk geven van een negatief oordeel over de betrokken overheden.

Mijn bezwaren richten zich  niet tegen individuele Marokkanen of andere allochtonen. Daar heb je aardige en minder aardige onder, net als bij autochtonen. Waar het om gaat zijn de Marokkaanse wijken zoals Osdorp en Slotervaart in Amsterdam waar het juist de Nederlanders zijn die met de nek worden aangekeken en gepest, zodat het merendeel daarvan  vertrokken is naar Purmerend en Almere.

Dat is trouwens in Amsterdam Oost anders. In de Indische en de Dapper buurt is de bevolking veel meer gemengd dan in West en zijn de bewoners van diverse pluimage ook een stuk vriendelijker tegen elkaar.

Het is een fout van de gemeentelijke autoriteiten geweest die nagelaten hebben een woningbeleid te voeren dat op integratie van allochtonen en autochtonen is gericht.

Als het politiek aanvaardbaar zou zijn om moslims te bashen, zoals Lamyae Aharouay beweert, dan zou het ondenkbaar zijn geweest dat de overheid en de politiek zich zo welwillend tegenover deze nieuwkomers zouden hebben opgesteld.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .