Homo’s.

Ik had indertijd een kantoorgenoot die homo was en met wie ik prima overweg kon. Van tijd tot tijd kwamen we ook bij elkaar over de vloer tot hij een vaste vriend kreeg van het soort dat je vroeger tegen kon komen in de  Voetboogsteeg en in bepaalde kroegen rond het Rembrandtplein.

Sindsdien heb ik me afgevraagd wat het verschil is tussen homo’s  als lid van de homocultuur en homo’s qua aanleg. Dat overlapt natuurlijk sterk, maar het verschil is er wel degelijk. Ik haat homo’s die zich in het openbaar als homo ’s aanstellen; ik heb trouwens ook een hekel aan hetero’s die in het openbaar staan te vrijen. Maar tegen homo’s die zich als een gewone burger in de samenleving gedragen maar in privé met mensen verkeren van hetzelfde geslacht heb ik niets.

Waarom ik dat zo vind weet ik zelf ook niet. Ik vermoed dat ‘t het homocultuurtje is dat mij tegenstaat. Sommigen, zoals die kantoorgenoot, kunnen dat uit en aanzetten, al naargelang de omgeving dat van ze vraagt, maar anderen kunnen dat niet en leven als het ware in een aparte wereld en die wereld bevalt me  niet erg.

Seks is een privé zaak en je hoort er de buitenwereld niet mee confronteren tenzij die er om vraagt.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in beschaving, Geen categorie. Bookmark de permalink .