Aanpassen aan het Midden Oosten.

Olmert, een voormalige Israëlisch premier is tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een vorm van corruptie die in het Midden Oosten heel gebruikelijk is. Heb je eindelijk eens een Israëlische politicus die zich aanpast en is het weer niet goed.

Toen de Palestijnse voorman Arafat overleed bleek dat hij grote sommen geld op zijn particuliere rekeningen had staan. Iedereen wist vrij zeker dat hij dat geld voor het goede doel zou besteden, te weten de overwinning van de Palestijnen op de joden in Israël. Maar ik weet ook vrij zeker dat dit voor Olmert ook geldt. Niet die Palestijnse overwinning dan, maar dat hij bereid zou zijn om privé geld te besteden aan de goede zaak. Maar nee, zes jaar de bak in. Ik heb even zitten rekenen hoeveel jaar Janoekovitsj had moeten krijgen om dit proportioneel te houden, of Poetin, maar dat zie je zo, dat is levenslang plus. Dat krijgen die Oost Europese hoogwaardigheidsbekleders niet, maar het doet me toch deugd dat er in het Midden Oosten een land is waar de normen en waarden waar we allemaal zo trots op zijn wel worden gehandhaafd.

Ik denk dat Dries van Agt dat anders ziet. Voor hem en mevrouw Duisenberg kun je niet Palestijns genoeg zijn,  maar in mijn ogen wil dat zeggen corrupt en gewelddadig.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Midden Oosten. Bookmark de permalink .