Mark Rutte en Umberto Tan.

Premier Rutte ging bij RTL in gesprek met Umberto Tan. Mr. Umberto Tan-A-Kiam, een Surinaams-Creools-Chinese Nederlandse intellectueel en radio- en televisiepresentator. Verder is Tan bestuurslid van de stichting Suriprofs, een organisatie die voetbalwedstrijden organiseert met Surinaamse spelers waarvan de opbrengst bedoeld is  voor goede doelen in Suriname. U denkt dan misschien: heet dat niet het kleurrijke elftal in plaats van Suriprofs? Maar dat is dan weer een andere en gelijksoortige organisatie waarmee de organisatie van Umberto  Tan op gespannen voet verkeert.

Dat gesprek met Rutte had wel iets aardigs, vond ik. Tan had kennelijk de Volkskrant gelezen en daaraan overgehouden dat een groep politici, toevallig allemaal VVD ‘ers, betrokken waren bij een foute deal met een crimineel en met een cover up operatie achteraf. Daarom vond de Volkskrant dat premier Rutte heel wat te verantwoorden had.

Premier Rutte is een aardig iemand en waarschijnlijk leek hem een gesprek met een vriendelijk man als Tan een uitgezochte gelegenheid om de Volkskrant van repliek te dienen.

Dat gesprek was vooral aardig omdat Tan nu eenmaal nooit sarcastisch wordt of op een andere manier onaangenaam en Rutte vrolijk blijft bij alle problemen die op zijn weg komen. Echt serieus nemen doet hij geloof ik maar weinig. Van een requisitoir of een verdediging kwam dus weinig terecht, het werd een gesprek, waar Umberto zich meer verdedigde dan Rutte en als Tan al eens een scherpere vraag stelde, dan gebeurde dat op een verontschuldigende toon.

Aardig dus, maar het had tegelijk ook wel iets komisch, alsof geen van beiden de Volkskrant erg serieus nam. Dat leek me onder de omstandigheden ook wel terecht. Het was gewoon  de gebruikelijke aanval geweest van de progressieve media op de VVD en voor zoiets is Umberto nu eenmaal niet de meest geschikte man.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.