Woestijngeluiden.

In Middelburg werd voor drie maanden een proef genomen met een muezzin die op vrijdag de gelovigen vanaf zijn minaret mocht oproepen voor het gebed.

Een opmerkelijk besluit van deze gemeente. Het komt voort uit het humanistisch progressieve gedachtengoed dat meebrengt dat alle godsdiensten gelijke rechten hebben  en omdat we hier vroeger kerkklokken hadden die op zondag geluid werden om de gelovigen op te roepen voor de dienst, moesten moslims dat nu ook kunnen op hun vrijdag.

Maar die kerkkokken luiden we al lang niet meer omdat de meerderheid van de inwoners van onze steden en dorpen niet meer naar de zondagse kerk gaat en de mensen een voorkeur hebben voor hun zondagsrust boven religieuze gebruiken uit de oude doos. En de minderheid van belijdende christenen heeft zich daar als vanzelfsprekend bij aangepast.

Waarom moet dat dan weer anders voor moslims, al is het dan een maar proef van drie maanden? Wie doe je daar een plezier mee als het na drie maanden weer ophoudt? En als het door gaat, zitten die Middelburgers dan tot Sint Juttemis opgescheept met zo’n roepende muezzin?

Is het de plicht of het recht van die gemeenteraadsleden om hun kiezers met dit royale gebaar richting moslims lastig te vallen zonder die medeburgers daar eerst over geraadpleegd te hebben? Waarschijnlijk gebeurde dat in de idee dat bij de volgende gemeenteraad verkiezingen dit jaar iedereen het wel weer vergeten zou zijn. Maar als Wilders politieke campagne voert in Middelburg zou het de klassieke politieke partijen wel eens flink tegen kunnen vallen als die moskee tenminste nog steeds in bedrijf is, muezzin en al.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, allochtonen, geloof, onzin. Bookmark de permalink .