Bantoe’s en Niloten.

De vader van Barack Obama was een Loeo[1]. De Jaloeo[2] zijn een
Oost Afrikaanse stam van Nilotische afkomst. Waarschijnlijk komen ze oorspronkelijk uit de Soedan en zijn ze verwant met de Ethiopiërs en Somaliërs. Zoals praktisch overal op de wereld zullen de Jaloeo ook wel met stammen van andere afkomst verwant zijn geraakt in de loop de eeuwen maar het verschil tussen Bantoe’s en Jaloeo is ook tegenwoordig nog met het blote oog te zien. Dat verschil was in oorsprong even groot als dat tussen Kaukasiërs en Bantoe’s. We stammen allemaal af van Afrikanen en Kaukasiërs waarschijnlijk van een groep die meer verwant is met Oost- dan met West Afrikanen. Het is de zwarte huid van de Afrikanen die ons op een dwaalspoor brengt. Dat verschil in huidskleur zorgt er voor dat  bij ons alle Afrikanen over een kam worden geschoren. Maar ook de Dravidiërs uit Zuid India zijn zwart en de Papoea’s en de Australische Aboriginals. Wie voldoende generaties in de tropen woont wordt zwart, omdat donker gepigmenteerde mensen daar genetisch in het voordeel zijn.

De zwarte bevolking van de VS stamt af van de slaven uit de Zuidelijke staten. Hun voorouders komen uit West Afrika, voornamelijk uit het
stroomgebied van de Niger. Dat zijn dus heel overwegend Bantoe’s. Kenianen en Ethiopiërs winnen alle lange afstand hardloopwedstrijden. Bantoe’s en hun afstammelingen winnen de korte afstanden en de bokswedstrijden. De Toetsi’s in Roeanda zijn Niloten, de Hoetoe’s zijn Bantoe’s.

Dat de Toetsi’s voor de Belgen kwamen in Roeanda eeuwenlang de macht in handen hadden, is geen toeval. De Niloten zijn dominant in hun concurrentie met de Bantoe’s. In Kenia bezetten ze de meerderheid van de functies waar een goede scholing voor vereist is en legers van Niloten zijn in het algemeen succesvoller dan Bantoe legers.

Het is politiek niet correct om gemiddelde IQ’ s te testen van bevolkingsgroepen[3] en dat gebeurt dus ook niet. Maar als men zich over de humanistische bezwaren heen zou kunnen zetten zou waarschijnlijk blijken dat Niloten intelligenter zijn dan Bantoe’s. De Somaliërs, waar Hirsi Ali toe hoort, zijn Niloten.

Barack Obama lijkt in zijn uiterlijk en manier van doen meer op een Europeaan dan op iemand uit de zwarte getto’s van Chicago. Dat komt niet alleen omdat zijn moeder blank is, maar ook omdat zijn vader met de zwarte bevolking van Amerika genetisch nauwelijks meer gemeen kan hebben gehad dan zijn moeder.

Overigens zeggen gemiddelden niet alles over de eigenschappen
van individuen. Kofi Annan en Nelson Mandela zijn beiden Bantoe’s en zeker niet minder intelligent dan de gemiddelde piraat uit Somalië[4]. Maar
het zegt weer wel wat over bevolkingsgroepen. Dat we daar om ideologische redenen niet aan willen is een van de oorzaken waarom het niet gaat lukken om de Amerikaanse getto’s op te ruimen of de West Afrikaanse landen van een westerse vorm van samenleving te voorzien.

[1] enkelvoud.

[2] meervoud.

[3] Minister Ollongren heeft Thierry Baudet daar onlangs nog op gewezen.

[4] Dat rassenwaan in Amerika onderhuids nog steeds een rol speelt bleek toen de Amerikanen in 1993 in hun arrogantie een klein legertje Somalië instuurden om daar een paar bondgenoten te bevrijden. De helikopters van de Amerikanen werden neergeschoten en bijna twintig procent van de manschappen kwam om het leven voor ze door een grotere legermacht konden worden ontzet.

 

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika. Bookmark de permalink .