Kurieren am Symptom

De 42 rijkste mensen op de wereld hebben evenveel vermogen als de 3,7 miljard armsten, las ik ergens. Er stond niet bij hoe ze dat berekend hebben en eerlijk gezegd geloof ik het ook niet. Ik denk eerder dat het vermogen van de 3,7 miljard armsten negatief zal blijken te zijn als je het goed uitrekent, want ze hebben allemaal schulden en hun bezittingen kun je aan de straatstenen niet kwijt.

Die armste mensen wonen praktisch allemaal in Azië, Afrika en Zuid Amerika. In Europa en Noord Amerika zijn de samenlevingen zo ingericht dat ook de bewoners van de getto’s en sloppenbuurten meer last hebben van obesitas dan van de honger.

3,7 miljard, dat is ongeveer de helft van de wereldbevolking en dat is meteen het bewijs dat  onze aarde overbevolkt is. Dat is het gevolg van de humanistische ideologie die in het westen de laatste twee eeuwen het christelijk geloof heeft vervangen. We weten sinds kort dat de mens in zijn tegenwoordige vorm al een paar honderd duizend jaar bestaat en tot een paar eeuwen geleden zijn het er nooit meer geweest dan een half miljard ongeveer. Meer kan de wereld kennelijk niet blijvend in leven houden. Wat we nu aan het doen zijn is dus spelen met vuur.  Als we niet op een geordende manier terug gaan naar een aantal dat wel blijvend in stand kan worden gehouden, dan is het gevaar groot dat de mensheid mettertijd helemaal van de aardbodem verdwijnt.

Wat we zouden moeten doen is het westen qua energie en grondstoffen onafhankelijk maken van de rest van de wereld en dan voor een eeuw of zo het contact met de rest verbreken.

Na afloop van die tijd zullen we dan waarschijnlijk merken dat China het gered heeft, zij het met een behoorlijke vermindering van het aantal mensen. India lijkt me een vraagteken te zijn en de rest van de wereld is dan terug naar de dagen van olim. Er zijn ook tussenoplossingen denkbaar. We zouden bijvoorbeeld op een veel efficiëntere manier dan tot nu toe ontwikkelingshulp kunnen gaan geven, maar het ziet er niet naar uit dat we daar de energie en de inventiviteit voor gaan opbrengen.

Voorlopig houden we ons maar met één aspect van de wereldoverbevolking bezig en dat is de grootschalige migratie naar het westen uit de ontwikkelingslanden. Dat is, als je het goed bekijkt, alleen kurieren am Symptom.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in toekomst. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kurieren am Symptom

  1. Ad Habraken zegt:

    De probleemstelling is me uit het hart gegrepen. Ik ben opgeleid met de idee dat je een probleem oplost door de oorzaak weg te nemen. Doe iets aan de overbevolking!
    Kurieren am Symptom ofwel, in goed Nederlands, de gevolgen genezen, maakt het probleem alleen maar groter.

Reacties zijn gesloten.