Een Marokkaanse hypocriet.

Ik heb in het verleden wel eens met mensen van mening verschild over de vraag of Mohammed Rabbae als anti-joods en anti-Israël kan worden aangemerkt of niet. Ik betoogde dat Rabbae zich bij iedere gelegenheid die zich voordoet tegen Israël en tegen de joden opstelt en zich daarbij opwerpt als voorman van de Marokkaanse moslims. Constant Vecht, die zelf een jood is, vond dat hij Rabbae in bescherming moest nemen en ik heb toen die discussie maar gestaakt omdat ik vind dat het mensen gegund moet worden om te proberen vrede te sluiten met hun vijanden, desnoods tegen beter weten in.

De basis voor een rationele discussie ontbreekt dan in elk geval. Het ging Vecht niet lukken vriendschap met Rabbae te sluiten, maar dat geeft niet, hij merkte het wel. Ten afscheid kreeg ik van hem het verwijt dat ik geen argumenten aanvoerde voor mijn stelling. Het internet staat vol met deze argumenten en ik geef er hier een paar.
Rabbae is ooit Marokko ontvlucht vanwege zijn marxistische sympathieën, die zoals bekend onverenigbaar zijn met het mohammedaanse geloof, dat hij hier is komen verdedigen. Hij heeft in Amsterdam economie gestudeerd op kosten van de Nederlandse gemeenschap en werd door de communiste Ina Brouwer naar Groen Links gehaald dat toen een stuk extremer was dan tegenwoordig, nu het onder leiding staat van de jonge Jesse Klaver.
In die omgeving stond Rabbae, nadat Groen Links naar het midden was opgeschoven, in de hoek van Rene Danen en de links radicalen van Nederland bekent Kleur.

De mislukte demonstratie van Nederland bekent Kleur in 2008 was zijn werk. Samen met die groep heeft hij toen het politieke proces aangespannen tegen Geert Wilders, dat zo’n fiasco geworden is voor zijn politieke vriend Tom Schalken.

Niettemin, het was de bedoeling van Rabbae om een politieke tegenstander monddood te maken en te criminaliseren. Van Wilders beweerde hij ook nadien nog dat deze een racist is in dienst van Israël, iets wat de meeste mensen hier als een contradictio in terminis zal voorkomen. Een bijdrage aan de Nederlandse samenleving heeft Rabbae nooit geleverd, wel het tegendeel.

Hij was een tijdlang directeur van het Nederlandse Centrum voor Buitenlanders, dat zoals bekend de belangen van niet Nederlanders nastreeft maar dat doet op een manier die niet uitblinkt door fatsoen en redelijkheid. Hij hoort tot de moslims die de verbanning van de Duivelsverzen van Salman Rushdie ondersteunden. Tegen Rushdie was toen, zoals bekend, een moord fatwa uitgevaardigd door de autoriteiten in Iran.

Behalve Kamerlid voor Groen Links is Rabbae wethouder in Leiden geweest waar hij de dag na het einde van een buitengewoon lang ziekteverlof aftrad, zogenaamd om politieke redenen. Van enige werkzaamheden van belang voor de gemeente Leiden die hij in zijn functie als wethouder verricht zou hebben is niemand iets bekend.

Rabbae neemt het niet zo nauw met de waarheid. Op de website van de Volkskrant schreef hij:

“De vrijheid van meningsuiting doet soms heel veel pijn; daarom is het dan ook een grondrecht”. “Moslims hebben tot nu toe verschillende islamcritici meegemaakt: Bolkestein, Fortuyn, Hirsi Ali en anderen. Ondanks hun soms beledigende en grievende uitspraken, hebben we hen nooit voor rechter gebracht. Dit om de volgende redenen: Ten eerste, Bolkestein en Fortuyn hadden scherpe kritiek op de islam en de moslims, maar waren niet uit op het zaaien van haat en vijandigheid tegen de moslims. Ten tweede, beide critici waren open voor het debat met moslims. Ondergetekende heeft een paar keer de degens met hen gekruist. Dit in tegenstelling tot Wilders die elk debat met moslims ontwijkt. Ten derde, beide critici hadden een integratiemodel voor ogen dat ons weliswaar niet aansprak, maar ze waren wel voor insluiting van moslims in de samenleving en niet voor hun deportatie uit Nederland, zoals Wilders voor de Deense tv verklaarde (juni 2009). We kunnen dus wel tegen een stootje.”

Praktisch alles wat hij daar zegt is niet waar, zoals Carel Brendel heeft uitgezocht en vermeld op zijn site en zoals U ook lezen kunt op de aan Rabbae gewijde pagina van Hoeiboei. Rabbae c.s hebben Fortuyn en Hirsi Ali wel vervolgd en nooit iets gedaan om hun demonisering te voorkomen. Wilders heeft op Deense TV uitsluitend gepleit voor de remigratie van criminele moslims en niet voor moslims tout court. Kijkt U zelf maar. Kortom, Rabbae is een onwaarachtig iemand waar wij zonder kunnen en dat iemand als Constant Vecht hem verdedigde beschouw ik als betreurenswaardig.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, onzin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.