Wie wel en wie niet?

Iemand vroeg me of ik er persoonlijk 1200 euro voor over zou hebben om Spanje, Portugal en Italië uit de misère te halen en de miljoenen werklozen in die landen weer aan het werk te helpen. Ik heb daar over nagedacht en mijn antwoord is ja. Dat heb ik er voor over, maar niet voor het redden van Griekenland, Roemenië of Bulgarije. Die landen belazeren de boel en met hun heb ik niets. Maar de Iberische landen en Italië horen er bij, al geloof ik wel dat Italië er beter aan zou doen om zich in drie delen te splitsen, in Noord, Midden en Zuid. Napels/Sicilië en Calabrië zouden dan eindelijk eens kunnen proberen om op eigen benen te staan en dat zou ze goed doen.
Waarom ik niets met Griekenland heb en wel bijvoorbeeld met Rusland, dat hier komt spionneren en waarmee we een halve eeuw koude oorlog hebben gehad, dat weet ik eigenlijk niet. Ik denk vanwege Tolstoi, Tsjechov en Toergenjev. Misschien wel om de prachtige verhalen die Karel van het Reve over dat land vertelt. Maar waarom ik dat ook denk, Rusland hoort naar mijn gevoel bij Europa. Die vroegere Turkse landen niet, vind ik. Al is van al die landen Turkije zelf nog het meest aantrekkelijk. Istanboel is een Europese stad die we eigenlijk niet missen kunnen.
We hebben in ons land de neiging om alle niet-westerse immigranten over een kam te scheren. Dat is eigenlijk nogal raar want de onderlinge verschillen zijn minstens zo groot als die tussen de immigranten en de autochtone Nederlanders.

Het belangrijkste wat je tegen Turken kunt hebben is dat ze zo moeizaam integreren. Ze blijven Turks en passen zich niet aan, maar voor de rest leveren ze een grotere bijdrage dan de meeste andere immigranten. U kunt Uw auto met een gerust hart naar een Turkse garage brengen. Een Turkse bakker levert goed brood en U kunt de mevrouw met haar hoofddoek om, die daar de winkel runt, best vertrouwen.
Dat er verschil is tussen de verschillende etniciteiten die we in Nederland hebben binnen gehaald valt niet te ontkennen. Antillianen mogen dan rijksgenoten zijn, maar geef mij maar Surinamers en ook Turken heb ik liever. Als U nu zegt dat er ook hele fatsoenlijke Antillianen zijn geef ik U onmiddellijk gelijk. Maar dat neemt niet weg dat het gemiddelde van de Antilliaanse Nederlanders een stuk minder toegevoegde waarde levert dan de Nederlandse Turken.
Als we de Bijlmer zouden kunnen afknippen en in zijn geheel overplaatsen naar een plek ergens in Afrika, dan zouden we in Amsterdam een welvaartssprong maken en een dip te zien krijgen in de criminaliteitscijfers. Bijna niemand zegt dat zo hard en zo openlijk als ik hier, maar het is wel zo. Daar staat tegenover dat het voetbal er op achteruit zou gaan en ook het gemiddelde uiterlijk schoon van de mensen in Nederland. Per saldo moeten we maar leren leven met de Bijlmer en al die andere immigranten, denk ik dan. Het is nu toch wel veel minder saai dan vroeger.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.