Wijken voor geweld.

Michael Brown, de Ferguson killer, was 18 jaar oud, 1.93 m. lang, en woog 132 kg. Hij had sigaren gestolen uit een winkel en was door een politieagent, die in de buurt was, aangehouden. Brown had geprobeerd het pistool van de agent te pakken. Dat was mislukt en hij sloeg op de vlucht. Na een tijdje was hij omgekeerd en kwam met dreigende gebaren op de politieman afgelopen. Dat die gelijk had toen hij zich tegen de aanval van Brown verdedigde staat wel vast en de dodelijke afloop was de schuld van Brown. De agent is later ontslagen van rechtsvervolging door een jury die voor een deel uit gekleurde mensen bestond. Zowel na het neerschieten van Brown als na de uitspraak van de grand jury waren er rellen en roofpartijen in Ferguson, de plaats waar Brown woonde. Voor zover bekend heeft de familie Brown geen pogingen gedaan om die rellen te stoppen.
Het bestuur van de stad Ferguson is een beetje geschift, mag je wel zeggen. De familie van Michael Brown heeft 1.5 miljoen dollar gekregen als vergoeding voor het feit dat de jeugdige crimineel werd neergeschoten, toen hij de politieagent aanviel. Brown had een juvenile record waarop second degree murder voorkwam en hij gold dus als levensgevaarlijk. Ik heb over die achtergrond in de NRC niet gelezen en bij het NPO nieuws niet gehoord. Waarom er nu een schadevergoeding en dan ook nog zo ’n belachelijk grote vergoeding moet worden uitgekeerd is op het eerste gezicht een raadsel.
Het kan haast niet anders dat dit gebaar van het gemeentebestuur een vorm van zelfbescherming is geweest en je vraagt je als buitenstaander af of tegen zo’n merkwaardig besluit geen maatregelen kunnen worden genomen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.