Marja van Bijsterveldt en Heleen Nijkamp.

Marja van Bijsterveldt legde de vinger op een wonde plek. De moeders van tegenwoordig besteden te weinig tijd aan hun kinderen en zijn er onvoldoende voor hun kroost als dat ze nodig heeft. Dat geldt niet voor alle moeders maar het geldt voor een significant aantal, dat blijkt uit alle voorhanden statistieken.
Dat feministen op zo’n bericht wat venijnig reageerden is wel begrijpelijk. Het eigen schuldgevoel zei immers al hetzelfde en de resultaten zijn bovendien zo onmiskenbaar: kinderen worden tegenwoordig slechter opgevoed zowel door hun ouders als door de scholen. Slechter dan vroeger en dat is vooral de schuld van de moeders.
Die vergeten, zoals Van Bijsterveldt zo terecht zegt, dat ze met het op de wereld zetten van kinderen een verantwoordelijkheid op zich nemen, die ze wel delen met de vader van de kinderen, maar die ze toch in de eerste plaats zelf moeten voelen. Carrière maken is mooi en economisch wenselijk, maar kinderen opvoeden is belangrijker. Wie daarbij verzaakt doet de samenleving meer kwaad dan wie door te veel aandacht voor haar kinderen een promotie misloopt. Het is naar maar waar. Heleen Nijkamp, die zich Mees noemt, werd strafrechtelijk vervolgd voor het hinderlijk volgen van een ex minnaar, een getrouwde man, maar eigenlijk is het moreel laakbaarder dat ze als feministe moeders vervolgt die hun prioriteiten bij de kinderen leggen in plaats van bij hun werk. De gevolgen daarvan blijven zichtbaar tot in het derde en vierde geslacht.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika, maatschappelijk, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.