Waar gaat dat heen met Vandermeersch?

De NRC heeft tegenwoordig een buitenlandse eigenaar annex hoofdredacteur, die ruimte geeft aan andere buitenlanders die zich hier zijn komen vestigen en nu aanspraak maken op het Nederlanderschap dat onze overheid de laatste decennia zo luchthartig verstrekt aan Jan en alleman. Dit soort buitenlanders claimt nu dat de bezwaren, die tegen dit beleid bestaan, als ‘misplaatste politieke statements’ moeten worden gekwalificeerd.
Clarice Gargard, die ons vertelt dat zij een dochter is van een medewerker van de beruchte Liberiaanse president Taylor, schrijft in de NRC van donderdag j.l. dat zij Wilders als een verpersoonlijking ziet van het kwaad, omdat hij de rechten van de immigranten in dit land wil beperken. Ze wijst erop dat hij liever geen Marokkaanse burgemeester in Arnhem wilde, toen bleek dat de meerderheid van de Arnhemse burgers daartegen was en ze merkt op dat hij door een Haagse rechter veroordeeld is wegens discriminatie. Ze vermijdt daarbij te vermelden dat hij van eenzelfde tenlastelegging eerder al een keer is vrijgesproken. Ze laat ook onvermeld dat tegen dit tweede en onterechte vonnis hoger beroep is aangetekend[1]. Wat ze Wilders verder kwalijk neemt is dat hij niet deelneemt aan verkiezingsdebatten met mensen die openlijk verklaard hebben niets met hem te maken te willen hebben. Het zelfde geldt voor interviews die hij niet wenst te geven aan journalisten die hem vijandig zijn gezind.
Ze haalt Hannah Arendt aan, die in Eichmann in Jeruzalem gezegd heeft dat het grootse kwaad schuilt in normalisering van het onrecht. Zij vindt die uitspraak van toepassing op Wilders.
Zij ziet in de apathie tegenover mensen als Wilders en in de onverschilligheid voor wat hij aanricht bij mensen zoals zij, het grote kwaad. Ze neemt het TV figuren als Jinek kwalijk dat ze Wilders in een onschuldige context laten optreden waardoor zijn ondemocratisch handelen en zijn gevaarlijke ideologie als het ware genormaliseerd worden. Juist in de liefde, zegt zij wijsgerig, resideert het kwaad. Wilders vindt zij bij uitstek iemand die er voor kiest om kwaad te doen.
Tot zover Clarice Gargard, die zich als mooie buitenlandse vrouw kennelijk meent meer te kunnen permitteren dan gewone mensen. Waarom Peter Vandermeersch haar vrij baan geeft met dit soort beledigingen en oproepen tot haat weet ik niet. Misschien heeft hij ook persoonlijk iets tegen Wilders en voelt hij zich veilig voor een strafvervolging als hij iemand anders in zijn plaats laat optreden.
Wilders is een Nederlandse politicus, die bij de laatste verkiezingen 20 van de 150 zetels in de Tweede Kamer scoorde, maar die, wat ik belangrijker vind, zich altijd keurig aan de parlementaire en democratische regels houdt en geweld tegen medeburgers in alle vormen veroordeelt. Dat dit betekent dat hij bezwaren heeft tegen een groot deel van de mensen die zich hier vanuit Afrika en het Midden Oosten zijn komen vestigen, is daarom onvermijdelijk. Het niveau van geweld en andere Unfug onder deze nieuwe landgenoten is inderdaad onaanvaardbaar en dat Gargard dit niet ziet of wil zien, diskwalificeert haar als deelnemer aan ons openbare debat.

[1] Wilders had tijdens een bijeenkomst met zijn aanhang gevraagd of die meer of minder Marokkanen wilden in ons land en de aanhang had geantwoord minder. Door een rechtbank, waar een verklaarde anti-Wilders rechter deel van uit maakte, werd toen gevonnist dat dit groepsbelediging was en het aanzetten tot haat, maar zonder dat daar straf voor werd opgelegd. De advocaat van Wilders heeft nog geprobeerd de rechtbank te wraken, wat te doen gebruikelijk is als een rechter van te voren verklaard heeft wat haar mening is over een zaak. Maar de wrakingskamer zag daar onvoldoende reden voor wraking in, wat, voor zover ik weet, uniek is in onze rechtsgeschiedenis.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, ideologie, onzin, strafrecht. Bookmark de permalink .

Een reactie op Waar gaat dat heen met Vandermeersch?

  1. Guus Bierman zegt:

    Als ik die mevrouw was zou ik terug gaan naar Nigeria en proberen daar iets te verkondigen om van Nigeria een betere staat te maken . Mensen die uit de omgeving komen van ene meneer Taylor hebben de moed om via die Belgische /Nederlandse linkse krant ,die sowieso tegen Wilders is ,hun racisme uit te drukken in een kolom .
    Nee ze leeft waarschijnlijk met een mooie uitkering of had er een ,plukt mee uit de sociale voorzieningen en hebben dan de moed om in het land ,waar ze tenslotte als gast zijn gekomen ,hun racistische kritiek te geven tegenover Wilders die een democratische partij vertegenwoordigd die virtueel nu 27 zetels zou hebben !
    Linkse mensen hebben een tik in hun hoofd en door de sociale media komt die tik meer en meer tot uiting . I k lach me kapot over dat Transgender verhaal ook zo’n uiting van een linkse tik in hun hersenen . Ben blij dat ik meneer Bierman heet en niet aangesproken wordt met Bierman !! .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.