Een derde generatie allochtoon.

Wie wel eens een foto van de broer van Geert Wilders heeft gezien weet dat de familie wortels moet hebben in het voormalige Nederlands Indië. Over dat onderwerp wordt niet veel gesproken en bij Geert Wilders zelf denk je daar zo gauw niet aan. Vanwege die geblondeerde lok, misschien. Waarschijnlijk toch dat Pechtold daar op doelde toen hij in een interview in de Volkskrant[1] liet weten dat Wilders maar eens ‘onder zijn palmboom vandaan moest komen’: ajoen ajoen ajoen, in die hoge klapperboom! Over het niveau van discussiëren moet je het met Pechtold niet meer hebben, ben ik bang. Wilders is een derde generatie allochtoon schat ik in, maar in de publiciteit staat hij voor autochtoon en conservatief.

Noorwegen is een land dat in veel opzichten dichter bij Nederland staat dan de meeste andere Europese landen. Dat we mee gerouwd hebben met de Noren na de aanslag van Breivik is daarom wel begrijpelijk, al begon de manier waarop me op den duur te irriteren.

Het kostte de meeste gewone mensen minder moeite dan de media om zich te verplaatsen in die paar miljoen Noren van wie de meesten wel iemand kennen die een familielid of goede kennis heeft verloren. Ook bij de Noren was tot voor kort het hele land een grote familie en vinden ze het moeilijk zich aan de nieuwe situatie aan te passen. De pijn die Breivik al die mensen bewust heeft aangedaan is niet veel anders dan wat wij in Nederland voelden toen Pim Fortuijn en Theo van Gogh werden vermoord. Met dit verschil dan dat Mohammed B zijn daad pleegde uit naam van mensen die hier te gast zijn en om wie we niet gevraagd hebben. Breivik en Van der Graaf zijn producten van eigen bodem. Aan de ene kant erger maar aan de ander kant is het gemakkelijker om in te zien dat die twee niet normaal zijn. Persoonlijk meen ik om die reden ook dat ze nooit in de normale samenleving moeten terugkeren en dat een psychiatrisch onderzoek, liefst door een niet al te progressieve psychiater, gewenst zou zijn voordat de justitiële autoriteiten daar toestemming voor zouden geven. Voor Mohammed B. zal ook wel gelden dat hij gestoord is, maar dat vind moeilijker te beoordelen. Daarvoor is moord en doodslag in Mohammedaanse landen een te dagelijks verschijnsel, waar wij overigens door onze media dan ook dagelijks met de neus op gedrukt worden. Als men de haatspiraal niet wil laten doordraaien dan zou het misschien beter zijn aan islamitisch geweld wat minder aandacht aan te besteden.

[1] 2/8/11

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.