Wishful thinking.

Minister Timmermans nam het zijn voorganger Uri Rosenthal kwalijk dat die de mensenrechten niet met evenveel vuur verdedigde als minister Koenders dat in zijn tijd had gedaan of partijgenote Evelien Herfkens.

Rosenthal keek te veel naar de resultaten, vond hij en te weinig naar de normen die we hier in Europa delen. We horen onze normen voor te houden aan mensen met andere culturen, zoals Chinezen en Zuid Amerikanen. We horen geen begrip te tonen voor hun afwijkende gewoonten, maar ze daarover te onderhouden en vooral ook het goede voorbeeld geven. We moeten er geen genoegen mee nemen, vindt Timmermans, dat men ginds zijn verdragsverplichtingen niet nakomt en nog steeds dissidenten opsluit.

In Nederland had een jury van progressief gezinden een Chinese dissidente een prijs gegeven. Dat was een dissidente die in China bij de autoriteiten slecht ligt en onze minister van economische zaken had de ontstemdheid bij de Chinezen verzacht door de prijsuitreiking wat uit te stellen. Dat was helemaal verkeerd geweest vond Timmermans en Herfkens zou zoiets nooit hebben gedaan.

Rosenthal moest nu maar zeggen wat hij wilde: in een traditie van 50 jaar staan en voor de mensenrechten de barricades op of wilde hij daar mee breken?

Ik hoopte dat de betrokken regering, Rutte I, inderdaad het laatste wilde: breken met een vijftigjarige traditie van geprevel over mensenrechten, zonder resultaten en van het spenderen van erg veel geld aan ineffectieve internationale organisaties die de mensenrechten niet vooruit geholpen hebben maar wel veel vrienden van Timmermans aan banen helpen geholpen zoals Evelien Herfkens.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in onzin. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wishful thinking.

  1. Dr. W.J.A.C. Rademakers, medisch specialist n.p. zegt:

    BRAVOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!, Toon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.