Bram Moszkowicz

Het was duidelijk dat Bram Moszkowicz de technische kanten van de advocatenpraktijk wat boven het hoofd waren gegroeid en dat hij bovendien de slechte gewoonte had om meer uit te geven dan hij verdiende.
Zo iemand zou eigenlijk beter in een groot kantoor kunnen zitten waar je een vast hoog inkomen verdient en zelf met de administratie van declaraties niets te maken hebt.
Het lijkt me geen onaardige man. Een erg charmante persoonlijkheid in elk geval. Dat vindt de deken geloof ik per saldo ook wel, maar die kon moeilijk anders dan zijn misdragingen aan de kaak stellen. Dat is zijn vak als deken en Moszkowicz had het nooit zo ver mogen laten komen. Klachten zijn geloof ik in de strafpraktijk wat minder zeldzaam dan bij een wat meer algemeen georiënteerd advocatenkantoor, maar zoveel klachten tegelijk dat is ook voor de strafpraktijk uniek. Het is jammer dat de deken gewacht heeft tot na het Wildersproces, omdat er ook voor die tijd, naar nu blijkt, er voldoende aanleiding was geweest voor dat onderzoek dat Sjoerd Eisma uitvoerde bij het kantoor Moszkowicz.
Nu lijkt het alsof het hier gaat om een vendetta van de magistraten tegen de verdediger van een politieke underdog. Moszkowicz zelf geeft enige aanleiding om dat te denken door een paar uitspraken die hij in het publiek gedaan heeft, maar van een verband tussen dat proces en deze actie was op zich geen sprake.

Raadsheer Schalken heeft zijn ondergang echt aan zich zelf te wijten en als de eerbied niet erg groot meer is voor rechters zoals hij en de Haagse magistraat Westenberg, dan kan geen tuchtrechter daar nog wat aan doen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in recht, strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.