Nederland in Europa.

Nederland is economisch gesproken een onderdeel van Duitsland. De eigen economie stimuleren kunnen we alleen door onze eigen overheidsuitgaven verstandiger te besteden en daarnaast door meer te consumeren. Voor de rest zijn we afhankelijk van het buitenland, zeg maar van Duitsland. Wat onze overheid zelf kan doen aan onze economie in positieve zin is heel beperkt.
Het consumentenvertrouwen versterken is zowat het enige. Dat kan misschien het beste gebeuren door duidelijk te maken dat we het serieus menen met het verbeteren van onze overheidsorganisatie.
In plaats van steun aan de averechtse verkiezingsprogramma’s van linkse partijen zouden de media een vastberaden rechtse campagne moeten voeren met als doel om de uitgaven van de overheid in tien jaar tijd terug te brengen tot – zeg – 25% van BNP. En dan niet minder vuilnismannen of zorgwerkers, maar minder overbodige formulieren en minder sociologisch opgeleide beleidsambtenaren.
Wanneer we geloofwaardig in die richting koersen wordt Nederland konkurrenzfähig, dan stijgt de welvaart en het vertrouwen.
Nederland heeft geen vertrouwen in de eigen overheid, daar komt het op neer en al helemaal niet in de Commissie en in het Europese parlement waarvan niemand het nut zo goed inziet.

De onwezenlijke discussie die de laatste jaren gevoerd werd tussen de analfabeten van de PVV aan de ene kant en de mensen met de hoge en belastingvrije Brusselse salarissen aan de andere, had door de media horen te worden geridiculiseerd. In plaats daarvan nam iedereen het hoogst serieus. Dat zegt wel iets over hun kwaliteit. Geen zinnig mens kan tegen Europa zijn en tegelijk vóór Juncker, Schulz en het Europarlement. De Brusselse machine moet hoognodig op de schop, want haar prestaties blijven nu al meer dan tien jaar beneden de maat. Zodra de Europese samenwerking weer doet wat er van verwacht kan worden en de kosten ervan in de hand kunnen worden gehouden wordt de EU van zelf weer populair.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.