Zweeds recht.

In Zweden stond een jonge immigrant terecht op beschuldiging van verkrachting van een dertien jarig meisje. Volgens de tenlastelegging had hij haar opgesloten in een school toilet en daar vaginaal en rectaal verkracht. Daarna had hij haar met hel en duivel bedreigd als ze er iemand er iets van van zou vertellen. Toen hij door de politie werd aangehouden zei hij dat het allemaal vrijwillig was geweest. Maar de forensische patholoog die het meisje onderzocht constateerde dat haar verwondingen in overeenstemming waren met haar verklaring. De jongeman werd vrijgesproken omdat het volgens de rechtbank niet helemaal duidelijk was geworden wat zich tussen hem en het meisje had afgespeeld.
Tegelijkertijd werd hij aangeklaagd in een andere verkrachtingszaak. Hier ging het om een veertien jarig meisje, al bijna vijftien. Opnieuw verklaarde hij dat er sprake was van vrije wil aan de kant van het meisje en de rechtbank geloofde hem: geen bewijs voor verkrachting maar wel voor seksueel misbruik.
Tijdens de zitting vertelde de man dat hij tot dan toe gelogen had over zijn leeftijd. Hij had geen papieren, maar kon verklaren dat hij een jaar jonger was dan hij had gezegd. Dat maakte hem in de ogen van de rechtbank tot een minderjarige. Het vonnis voor de verkrachting van twee minderjarige schoolmeisjes werd gereduceerd tot twee maanden voorwaardelijk.
Bewijs in verkrachtingszaken is wel vaker moeilijk. In strafzaken geld nu eenmaal in dubio pro reo. Maar hier ging het om twee zaken en bovendien was er het bijkomend bewijs van de patholoog.
Zweden is, zoals U weet, een land waar vanouds de socialistische partij de dienst uit maakt. Rechters, en andere hoge ambtenaren, leraren, alle mensen met autoriteit zijn in Scandinavië socialistisch Dit verhaal is vrij typerend voor de manier waarop in Zweden met immigranten wordt omgegaan. Men buigt zich achterover om te voorkomen dat hun iets wordt aangedaan. Net als de socialisten hier in Nederland vinden hun Zweedse collega’s dat het de eigen autochtone landgenoten zijn die maar uit moeten kijken. Zweedse vrouwen hebben van Margot Wallström te horen gekregen dat ze zich maar wat netter moeten kleden dan hebben ze minder last van allochtone aanrandingen.
Een verstandige raad, maar nog verstandiger zou het zijn als Zweden en ander landen in Noord Europa het met elkaar eens zouden kunnen worden over een effectief remigratieprogramma van ongewenste allochtonen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.