Hoe komen we af van samenlevingen die niet deugen?

Heel voorzichtig kon je hier en daar horen dat de milieuactivist Sunny Ofehe misschien wel medeplichtig zou kunnen zijn geweest aan de ontvoering van de drie Nederlanders die later weer vrij gekomen zijn.
Dat lijkt inderdaad een mogelijkheid te zijn. De man komt uit Nigeria en heeft in Nederland een strafblad. Dat precies deze boot werd uitgezocht door de Nigeriaanse kidnappers was nogal opvallend.
Natuurlijk wordt aan alle kanten ontkend dat er losgeld is betaald, maar er zijn maar weinig mensen die dat geloven. Een van de bevrijde gijzelaars vertelde dat hij de Nigerianen geld had zien tellen voor hij werd vrijgelaten. Ofehe dacht dat de man misschien wat overspannen was, na alles wat hij had meegemaakt.
Het lijkt me dat we ten aanzien van Nigeria en haar bewoners niet wantrouwig genoeg kunnen zijn. Het zijn niet alleen de regering en de noordelijke opstandelingen die niet deugen. De hele samenleving deugt niet, ongeveer zoals dat ook met Pakistan het geval is.
We zouden er in dit verband goed aan doen een lijst te maken van alle samenlevingen in de wereld die op dezelfde manier niet deugen en een gevaar vormen voor de rest van de wereld. Dan zouden we een volgorde van prioriteiten kunnen maken, niet met de bedoeling om dat soort landen te gaan democratiseren, zoals de goede president Bush jr. dat met Irak en Afghanistan heeft geprobeerd, maar om de boeven daar uit te schakelen.
Pakistan en Nigeria zijn landen die een gevaar voren voor de rest van de wereld. Dat geldt ook voor de Gulf states en Saoedie Arabië, landen die op grote schaal terroristen financieren.
Nu we onder druk van Rusland besloten hebben dat we de NATO niet kunnen missen en we onze strijdkrachten weer op gaan bouwen, hebben we meteen een doel voor die bewapening naast het vormen van een machtsevenwicht tegen landen als Rusland en China. We kunnen dan ook de boevenlanden uitschakelen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, beschaving, europa, strafrecht en criminologie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.